Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Szekrény a legkisebb helyekre

2010.04.23. 14:21 felhasznalo

A gyerek szobája mindössze hat négyzetméter, egy párkánnyal és az ellenkező oldalon két ablakkal szűkítve. Ráadásul a belmagasság is kevés, mindössze 2,4 méter. Nem kis kihívást jelentett a berendezése, főleg a tárolóhelyek kialakítása, mert hát mégiscsak gyerekről van szó, akinek nemcsak rengeteg játéka és könyve van - meg dombnyi mindenféle kincse, ahogy kell -, de kamionnyi ruhája is.

Úgyhogy kerítenünk kellett egy olyan szekrényt, ami befér a két ablak közötti 60 centis résbe, és mégis rendelkezik akkora tárolókapacitással, hogy elnyeli a kölök ruhatárát. Végül is sikerült, azzal a kis hibával, hogy csupán polcok állnak rendelkezésünkre, akasztós rész nincs egy csepp sem.

Matthias Ries szekrénye, a Modrobe jelenthetné számunkra - is -a tökéletes megoldást: keskeny, akasztós, meglepően sok cucc fér bele, modern és kecses, emellett moduláris, vagyis tetszés szerint bővíthető a későbbiek során, függőleges és vízszintes irányban is. A hosszú és színes szekrénylábaknak köszönhetően még a legkisebb tér is nagyobbnak, levegősebbnek, és nem utolsósorban játékosabbnak, mozgalmasabbnak hat. Legalább optikailag, ha már fizikailag lehetetlen egy kis szobát tágítani.

A szekrényelemek különféle méretűek, és tetszés szerint választható, hogy milyen hosszúságú és színű lábat szeretne hozzá a vevő. S bár egyelőre nincs sorozatgyártás alatt, a tervezővel fel lehet venni a kapcsolatot, ha valakit komolyan érdekel. És most került bemutatásra a milánói Design Héten.

Forrás: Matthias Ries

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek praktikus idea szekrény gyerekszoba csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr421944577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása