Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Hegyezz radírt magadnak!

2010.06.03. 09:36 felhasznalo

Iskolás gyereknél rendszeres, hogy vasárnap este, kb. fél perccel lefekvés előtt - amivel már amúgy is bőséggel késésben van a kölök, úgyhogy reggelre jobb, ha feltöltjük magunkat az energián kívül nem kevés türelemmel is - derül ki, hogy a tolltartóban minden ceruza tompa, de legalábbis tövig elkopott. Nálunk ilyenkor kezdődik a hegyezés-lóhalálában mutatvány, aminek az eredménye a lakást félig beborító faforgács.

Persze előfordulhat, hogy a gyereknek már pénteken - és szombaton, és vasárnap egész nap is, csak győzném ceruzával meg pénztárcával - eszébe jutna a ceruzahegyezés feladata, ha lenne itthon egy Reuse ceruzahegyezőnk. Hogy mit tud a Hao Gin Weng, Siang Yin Ke és Che Hao Li összefogásából készült kis kütyü? Nem kevesebbre képes, minthogy a lefaragott faforgácsot újrahasznosítja. Mégpedig radír formájában.

A hegyező ez esetben nem szimplán kézi erővel, hanem árammal működik. Először konnektorba vele, aztán jöhet a hegyezés, majd a forgattyút lefelé kell fordítani, és kihúzni a forgácstároló dobozkát. Ezzel a hegyező apróra zúzza és radírba tömöríti a forgácsot. Hogy aztán a grafitmaradékokkal tarkított fával milyen hatékonysággal lehet radírozni, azt most ne firtassuk. Az ötlet akkor is remek, ha vannak még hibái.

Forrás: Yanko Design

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek gép iskola idea öko recycle

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr82052217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása