Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

A repedezett mellbimbó a múlté

2010.06.04. 09:37 felhasznalo

Szép dolog az anyaság, de mikor két berepedezett, sebes, véres mellbimbód van csak, hogy megetesd az éhségtől vörös fejjel üvöltő dedet, akkor nem annyira nemes jelzők futkorásznak az egyszeri anya fejében. A fenti sebeket sokféleképpen be lehet szerezni, például a gyerek szája által, de bizony sokszor a mellszívó ejt előbb csak mikro, majd később egyre durvább sérüléseket.

Az IUNO mellszívó tervezője, Dan Almagor azt tartotta szem előtt, hogy a sérülések esélyét a legkisebbre csökkentse, a fejés pedig kényelmes, megnyugtató, intimebb és a legkevésbé sem félelmetes élménnyé váljon. Hm, egy pillanatra már megint a tejelő tehenekre asszociáltam - lehet, hogy az elnevezés miatt? -, amint békésen kérődzve hagyják, hogy a tőgyükből lefejjék a tejet, és szerintem nagyjából minden olyan anyának belopta már a fejébe magát ez a gondolat, akinek volt mellszívó a kezében - vagy a mellén.

A IUNO esetében nem egy tölcsér illeszkedik a mellre, hanem egy gömb, mivel ez jobban hasonlít egy baba fejére - bár elég furcsa lenne, ha a babák csak fejből állnának. Ebben van elrejtve minden, ami egy normál mellszívóban: a tölcsér, a membrán, a szelep és a tejtároló is. A tölcsér magát úgy alakították ki, hogy minél inkább reprodukálni tudja azt a hatást, amit a gyerek fejt ki a szájával - még azt is figyelembe vették, hogy a mellbimbó a szoptatás alatt némi alakváltozáson esik át, és hogy a baba szájpadlása egyúttal a bimbóudvarra is nyomást gyakorol.

A tölcsér belseje egy vastag szilikonpárnával is ki van még bélelve, hogy minél kényelmesebb legyen az anyának. A fejés során ez a párna fejt ki nyomást és masszírozza a bimbóudvart, mikor vákuum keletkezik a tölcsér belsejében.

A géptestben található maga a pumpa, és ide lehet csatlakoztatni a szívógömböt is, ha nincs rá szükség. Ebben elhelyeztek még egy digitális időzítőt, egy szívóerő- és egy ciklus-szabályozót is.

Forrás: Weble.net 

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek anya egészség gép baba idea étkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr502036852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása