Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Egyszer volt - A királynő babaháza

2010.06.11. 14:37 zaphodbb

Az első igazi, működő babaházról van szó, kérem szépen, ami Mária királynőhöz, V. György király feleségéhez tartozott valaha, a messzi nagy Angliában. Ez a babaház nem csak kicsit, hanem szinte teljesen olyan, mint az igazi. Ha már hétfőn egy élethű babaházról írtam, akkor stílszerű pénteken annak kvázi elődjével befejezni a hetet.

A Queen Mary's Dollhouse-t az 1920-as évek elején tervezte Sir Edwin Lutyens, majd 1:12 arányban építették és 1500 kézműves dolgozott vele 3 éven keresztül, egészen  1924-ig. A liftek fel-le járnak, a csapok működnek, van bennük folyóvíz is, a vécépapír letekeredik és áram is van a házban, hogy a babák kézmosás után tudjanak olvasni a lámpánál, ugyebár.

Az ötlet Marie Louise hercegnő fejéből pattant elő, miután hazatért a Windsor kastélybeli látogatásából, ahol annyira jól bántak vele, hogy Marie Louise elkezdett miniatürizált bútorokat gyűjteni Mária királynőnek, mivel a királynő híres volt a kicsi tárgyak gyűjtéséről, amik között Fabergé állatoktól kezdve az ezüst gyerekbútorokig minden volt. Ez adta az ötletet Marie Louise hercegnőnek, aki kijelentette a családjának, hogy ezt a babaházat akarja a királynőnek adni ajándékba. 

A képeken látszik, hogy mennyire részletgazdag, az embernek eláll szeme-szája tőle. Alant pedig egy videót is beraktam, hogy teljesebb körképet kapjatok róla. Szerintem lenyűgöző. 

Forrás: Royal-Windsor

1 komment

Címkék: játék babaház egyszer volt

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr312061342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnnaPanni 2010.06.12. 10:14:25

Khm, én pici Ferrarikat gyűjtök, ha valaki szeretne meglepni egy igazival... ;)
Lenyűgöző ez a ház!
süti beállítások módosítása