Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Egyszer volt - Egy Fekete Péter

2010.07.09. 17:36 zaphodbb

Emlékszünk a Fekete Péter kártyákra? Mi gyerekkorunkban hihetetlen sokat játszottunk vele, természetesen mindig én vesztettem a bátyámmal szemben és természetesen mindig földhöz vertem magam, lila fejes hisztiben fetrengve miatta. De ettől még újra és újra belevágtam, és újra és újra hisztériáztam. Gondolom, mindenkinek volt a polcon egy pakli belőle, alapfelszerelésnek számított egy gyerek játéktárában.

Az első Fekete Péter a XX. század elején gyűrűzött be Magyarországra, de egészen 1950-ig nem nagy kártyagyárak gyártották, mivel alapvetően nem tekintették célközönségnek a gyerekeket, hanem a kis nyomdákra volt bízva a Fekete Péterek nyomása. 1950 után vállalta csak fel a budapesti Játékgyár, hogy a gyerekeknek való kártyákat is gyártsa.

Jellemzően akkoriban még a Fekete Péter valóban fekete volt, egy vidám kisfickó vagy épp abesszín harcos alakját öltve. Aztán már bármi: kéményseprő vagy akár egy kandúr képében is jelentek meg Fekete Péterek. Sőt, mint az első képen láthajtátok, maga Darth Vader is Fekete Péterré vált, és megküzdött Skywalkerrel a gyerekek kezében.

Forrás: Mantra Porno

2 komment

Címkék: játék gyerek társasjáték egyszer volt

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr572140205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ooorsi 2010.07.11. 19:38:48

Nekünk Pajkos Peti volt, imádtam!
De most viszonylag egy magas összeget adnék egy pakli Star Wars-os ért :)
süti beállítások módosítása