Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

De nehéz az iskolatáska...

2010.08.13. 17:10 szuperapu

Amikor én indultam neki a közoktatás rögös országútján, hogy kellő tudást és tapasztalatot gyűjtve jól felvértezzem magam a nagybetűs élet kihívásai ellen, még vergődött a kádári hiánygazdaság. Most nem arra gondolok, hogy ritkán volt a boltban margarin, hanem arra, hogy szüleimet nem zavarta meg a bőség az iskolatáska kínálat terén (sem). Nem úgy minket most, hogy a nagylány iskolaköteles korba lépett.

Nem könnyű a választás, és egyelőre ott járunk, hogy az irányelveket próbáljuk megfogalmazni, amik mentén talán sikerül szeptemberig dűlőre jutnunk. Lehetne a gyermeknek vintage hátizsákja, és bár nem értené a döntés mibenlétét meg a mögötte húzódó nosztalgiázás rózsaszínű révületét, de ha nekem jó volt, talán neki is megteszi majd. Persze nem így lesz, mert megkérdezzük az ő véleményét is, elvégre neki kell majd diszponálnia magát a leendő hordozó-alkalmatossággal.

1. Ne vegyünk olcsó táskát. A minőség általában többe kerül, viszont tovább is bírja és így hosszútávon akár még olcsóbban is kijöhetünk. Persze nem kell feltétlenül egyenlőségjelet tenni a márkás termékek és a jó minőség közé, mert ugye elvileg mindent Kínában gyártanak, amit meg nem, az hamisítvány.

2. Ne vegyünk aktuális tini- vagy rajzfilmhősökkel dekorált táskát, mert bár a gyerek erősen ebbe az irányba terelgetné a fizetőképes családtagok figyelmét, muszáj rávilágítanunk, hogy az évek múlásával akár még kényelmetlen is lehet egy Hannah Montanás táska.

3. Ne vegyünk kicsi táskát, még akkor se, ha gyerekhez viszonyítva ijesztőnek tűnik egy-egy nagyobb darab. Az első pár évben úgysem kell sűrűn cipelnie, a későbbiekben pedig jól jönnek majd azok literben kifejezett plusz tárolási lehetőségek.

4. Hamár tárolás, akkor érdemes olyan táskát választani, amiben belül több rekesz, kívül több zseb van. A többrétű szeparáció segít a nebulónak átlátható rendet tartani a hordozó-alkalmatosságban, de legalábbis megadja ennek a lehetőségét.

5. Az ergonomikus kialakítás ma már általános hívószó, szinte mindegyik iskolatáska ilyen, de a legjobb, ha rápróbáljuk a gyerekre, hogy a két termék ergonómiájának megvan-e a közös nevezője. Azaz: a táska fekszik-e a háton, és ez a rész kellően merev és párnázott-e, valamint a vállpántok kényelmesek-e?

6. A teljesen merev falú táskákat mi személy szerint nem preferáljuk, mert üresen is sok helyet foglalnak, és az iskolai tárolás során sok ilyen típusú alkalmatosság akár gondot is okozhat.

7. Utoljára hagytam az egyik legfontosabb kritériumot, miszerint a táskának fölöttébb strapabírónak kell lennie. A neuralgikus pontok e téren a táska alja és csatok, zipzárak lehetnek. A legtöbb táska alja külön meg van erősítve és akár még kicsi lába is van, ezek már ránézésre is jobban bírják a pad melletti földön csúszkálást.

És ne feledkezzünk meg fogyasztói társadalmunk ünnepi pillanatairól, az akciókról sem. Sokat lehet spórolni, ha odafigyel az ember.

2 komment

Címkék: táska iskola ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr402214031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schusy 2010.08.13. 21:55:18

Szia!

Enyim gyerek is most megy iskolába, bár mi már az iskolatáska kérdést májusban lerendeztük szerencsére :)
Mi egy Hama táska mellett döntöttünk.
Sokfélét megnéztünk, , majd látván hogy a unokahugom táskája 1 év alatt 3x volt cserélve (Ars Una, nem olcsó, 14e), úgy döntöttünk, csakis samsonite táska lehet. Ebben a márkában (mi) még nem csalódtunk, de sajnos itthon nemigen kaphtó az, amit kinéztünk, német e-bay-en szemeztem vele. Végül ott tűnt fel a Hama iskolatáska szettje, amiben találtunk is megfelelő mintát, azonban természetesen ez legújabb kollekciós, se nem akciós, használt sincs, az új ára meg számunkra megfizethetetlen volt (149 eur+posta). Viszont szerencsére találtam itthon forgalmazót, akinél viszonylag olcsón, 24 ezerért sikerült megvennünk a kiválasztott táskát. Azok után hogy az unokahugom táskája 14-ért nem bírt ki egyben hat hónapot, és hogy ebben a táskában benne van a töltött tolltartó (és nem tintapatronnal van megtöltve, hanem minőségi német ceruzákkal), még egy ceruzatartó, tornazsák, és nyakba akasztható pénztárca, így kinyögtük az árát. Remélem pár évig kiszolgál minet, de félek hogy hamarabb lesz új táskánk, minthogy a gyerek kinőné :)

Itt tájékozódjon akit érdekel:
www.stepbystep-schulranzen.de/

És mi náluk vettük, akkor még akciós volt :)
www.webtaska.addel.hu/products.php?prcategory=24475

Nekünk a Monster Truck táskánk van.
Tökéletes táska :)

Üdv

Zsu

Schusy 2010.08.13. 21:58:38

Elfelejtettem :)
2 év garancia (nem hat hónap),
viszonylag könnyű táska
1 csatos, emiatt nem ciki másodikban sem, mint a két csatos elsős táskák,
Igaz ez teljesen merev, mármint merevített, de mi ilyet kerestünk, jobb a tartása, jobban védi ak önyveket, és nem borul fel,
A mesehősös kritériummal absz. egyetértek, én semmiből nem vagyok hajlandó olyat venni :)
Tegyük hozzá hogy a fiam bár magas, 128 cm, de nagyon vékony, 25 kg, így ez a táska is óriási neki, de szerintem ő semmilyen táskát nem bírna el, ha meg van pakolva :)
Üdv
Zsu
süti beállítások módosítása