Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Soha többé vekker!

2010.10.19. 17:04 felhasznalo

Bár a mai világban sokkal később kezdenek a gyerekek egyedül járni az iskolába - tekintve a forgalom erősségét, és az autósok ütödőttségét a zebrák megközelítésével kapcsolatban -, azért legkésőbb kamaszként esélyes, hogy már nem mi ébresztjük a dedet. Jó esetben. Aki mégis, az sürgősen hagyjon fel vele, ennyi önállóság kell neki is.

Ha a gyerek egyedül indul iskolába és még kamasz is, akkor esélyes, hogy enyhén szólva nehezen tér magához reggelente. Nem, nem lusta, azt már a brit tudósok is megmondták, hogy ez élettani jelenség - szerintem is -, de tény: az első óra- vagy telefonébresztő csörgésre tuti, hogy nem ugranak ki az ágyból, kell vagy fél óra, mire bedagadt szemekkel előkotorják a lábukat a paplan alól. Addig meg az óra csak csörög, és csörög. Legalább ötpercenként. És máris oda a család mázlistább felének nyugalma, akik még húzhatnák a lóbőrt bátran vagy egy órát.

Seung Jun Jeong is talán később kell, mint családjának többi tagja, de mákja van, mert ő designer, mi meg nem. Így ő volt annyira kreatív, hogy kitalálja az Alarm Pillow-t, ezt az első ránézésre semmi-különös párnát. Amin csak egy címke van oldalt. De az a címke valójában egy ébresztő-szerkezet, amit meghúzva be lehet állítani, hány óra múlva kívánunk ébresztést - ugyanazzal a módszerrel működik, mint a babakori zenélős kütyük: meghúzod a zsinórt, zenél és húzza befelé folyamatosan a belét, ha elfogy, zene kikapcs, gyerek meg be.

A párnánál a gyerek bekapcsolása azonban nem a zene kikapcsolására való reakció, hanem arra, hogy a párna finoman vibrálni kezd. És ha a beste kölke szokás szerint húzná az időt a felkeléssel - csak még öt percet, csak még ötöt! - ismerős magamtól is -, akkor a párnába beépített súlyérzékelő a gyerek feje alatt szundi-üzemmódban időnként ismét megrázogatja finoman a buksiját.

Nekem tetszik, a kérdés csak az, vajon van-e benne akármilyen minimális áramforrás is, mert akkor viszont nem biztos, hogy olyan nagyon egészséges. Az ötlet viszont zseniális, mondom én, aki sosem bírta kinőni a kamaszkori reggeli lustaságát.

Forrás: Coroflot

2 komment

Címkék: design gyerek alvás gép praktikus kreativ idea ágy kamasz gyerekszoba ágynemű

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr502372876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kancellar 2010.10.20. 07:50:24

A felhúzós zenélős plüss cuccokban sincs áramforrás, rugós mittoménmin alapul, mint régen a felhúzós órák is.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.10.20. 09:13:14

@kancellar: azt tudom, hogy az a része mechanikus. Ám a súlyérzékelős snooze (szundi üzemmód, amikor x percenként újra ébreszt) nem tudom, hogy lehetne az...
süti beállítások módosítása