Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Gördeszka helyett

2010.10.21. 12:21 felhasznalo

Nem sok idő telt el azóta, hogy kaliforniában pár szörfös a deszkájára kerekeket szerelt - csupán kb. 50 év. Az akkori gördeszkák még jóformán csak szlalomozásra voltak alkalmasak, de aztán a hetvenes évektől beindult a fejlődés, mikor pár cég konkrétan deszkák gyártásával kezdett foglalkozni. Ahogy a gördeszka története, úgy a használata is elképesztő evolúción ment keresztül: az akkor menőnek számító Tony Alva valószínűleg némi túlzással kispályásnak tűnne minden idők legismertebb deszkása, Tony Hawk mellett.

És ahogy nincs semmi kétségem afelől, hogy egyszer Hawk technikája is igazán ósdinak és túlhaladottnak fog számítani - nyáron pl. leesett az állam, amikor a Görzenálban lestük a deszkás és rolleres kamaszokat -, úgy az is tuti, hogy a mostani legcsúcsabb deszkák is hamarosan maximum polcnak lesznek alkalmasak a további fejlesztések, például a görsnowszörfdeszka mellett.

Most meg itt van a FreeRider SkateCycle, amiben a gördeszka, görkorcsolya és a roller - mások szerint meg a bringa - lett egybegyúrva. Úgy tűnik, most elsősorban a hibridek lehetőségei foglalkoztatják a tervezőket, legalábbis Antonio Meze-t és a Brooklyn Workshopot. Első ránézésre ugyan engem egy bilincsre emlékeztet a szerkezet, de avatott kezekben, azaz lábakon rögvest más a helyzet. Nem véletlen, hogy bronz helyezést ért el az idei International Design Excellence Awards-on.

A csuklós alumínium szerkezet két végén gyűrűs kerekek találhatók, ezekbe dugja a jóember a lábfejét, majd hajlított mozgással lehet lendületet szerezni. Aztán indulhat a móka. Ugyan azt nem tudom, ezzel hogyan fognak mindenféle flippeket ugrani, de majd kitalálnak helyette más trükköket. Kíváncsi vagyok, milyen ötletek pattannak ki még a tervezők fejéből a jövőben.

 

Forrás: Brooklyn Workshop

Szólj hozzá!

Címkék: design sport gyerek kreativ úton jármű idea fiú kamasz

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr592372887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása