Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Spóroljunk a vízzel!

2010.12.09. 19:14 felhasznalo

Bár a gyerek kicsi, bőrfelülete is elmarad a felnőttektétől, nálunk valahogy mégis neki tart a legtovább a mindennapi fürdés-zuhanyzás. Ami nagy valószínűség szerint azért lehetséges, mert a gyerek a zuhany alatt énekel, áztatja a csempét, majd kedvesen le is sikálja, de aztán még öblíteni is kell, valamint a zuhanyból - talán, hogy össze ne járja - kicsit a padlót is fellocsolja. Mindenesetre, ha kiscsaládunk tekintetében vízfogyasztásról kell beszélni, akkor a gyerek a legnagyobb fogyasztó.

Nem mintha nem mondtuk volna el ezerszer, hogy ne pazarolja a vizet. Csak hát a fürdés élvezete közben totál kimegy a fejéből. És szerintem ezzel nemcsak ő van így, hanem a gyerekek nagy része - ezt igazolja az is, hogy külön időzítőt is lehet kapni a gyerek figyelmeztetésére.

Például a Ripple termékskálájából. Az időzítőt állítsuk be három percre, tapasszuk a csempére, majd küldjük a gyereket zuhanyozni. Ha az idő letelik, az óra csipogni fog, a gyerek meg talán vita nélkül is rájön: ideje elzárni a melegvizes csapot. A másik variáció, hogy csak simán méri a kis kütyü, mennyi ideig tartott a zuhanyzás, de ennek szerintem csak az a vége, hogy a végén lecseszést kap a gyerek, az meg elég hatástalan szokott lenni. De legalábbis nem azt érjük el vele, amit szeretnénk, hogy a gyerek önként, magára is büszkén figyeljen a vízhasználatára.

Az időzítős módszerrel viszont nemcsak pénzt és idegeskedést spórolhatunk meg, de a környezetet és a tiszta ivóvíz-készletet is védjük, nem utolsósorban pedig a gyereket is önfegyelemre és némi zöld gondolkodásra neveljük úgy, hogy dicsérhetjük, ha sikerült betartania a megszabott időt, és büszke lehet magára.

Forrás: Ripple Products

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítő gyerek gép fürdés öko fürdőszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr452503729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása