Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Tűzdelt családod

2011.02.15. 19:25 Cyr

Ugye mindenkinek megvan, amikor beste kölke nem és nem, a világért sem hajlandó emlékezni egy-egy családi köldöknézés előtt arra, hogy ki is az a Géza néni, akinek pedig feltétlenül illedelmesen köszönnie kell? Pedig fontos lenne, hogy értse, ki kinek a kije, és miért, mert hát ugye a gyökerek...

Kínnal-keservvel persze magyarázná az ember, "de, hát hiszen találkoztál már vele", meg aztán "tudod, aki a múltkor", végső esetben pedig "az a bajszos néni, aki Feri bátyád mellett ült", mígnem a kölök, képén hatalmas vigyorral közli, hogy tudja ám kiről van szó, csak bennünket kergetett megfontoltan a kétségbe. Részünkről megkönnyebbült sóhaj, mely elhamarkodottnak tűnik, tekintve, hogy fél perccel később aztán kiderül, a csemete mégsem Géza nénire gondolt, bár a bajusz az stimmel.

A teljes megsemmisülés helyett, no és családi meg rokonsági miheztartás végett, nosza, szedegessük ki a népes család apraját és nagyját a szekrény mélyén lapuló fotóalbumból - tényleg régi képek lehetnek bennük, a gyerekről már kizárólag digitális dívik - és fűzzük-tűzzük őket hurkapálcás családfává.

Ha pedig stimmel a sorrend, a rokoni fok és a hovatartozás, már csak azt kell családi rendezvények előtt tisztázni a gyerekkel, hogy a másodunokanagybácsi már minimum 50 éve nem hord nyilvános helyen tengerészkék rövidnadrágot...

Forrás: Sweet Paul

Szólj hozzá!

Címkék: kreativ sk dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr362661483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása