Nem új a sztori, de muszáj beszámolni róla itt, a blogon is, mert kíváncsi vagyok a véleményekre. Adva van egy kedves chef, Daniel Angerer, akinek lánya született, akit természetesen az anyukája a saját tejével táplált. Ámde anyuka egy mázlista, mert konkrétan tejcsarnokot nyithatna, annyi teje van. A fagyasztó tele, a ded gömbölyödik, anya meg csak fej és fej, hogy megszabaduljon a feleslegtől. Oké, erre vannak más módszerek is, de ugye, itt a képből még hiányzik a chef apuka.
Ugyanis egy szép napon, mikor kinyitotta a mélyhűtőt, egészen furcsa gondolat ötlött a fejébe. Miért is ne készíthetne ő sajtot a drága anyatejből, ami egyébként valószínűleg a csatornában kötne ki valamikor? És a gondolatot tett követte. Az anyatejből sajt lett. A recept meg itt található.
És mivel chefünk saját étteremmel is rendelkezik, a sajtot nemcsak otthoni fogyasztásra alkalmasnak ítélték - így hát felkerült az étlapra. A chef apuka neve pedig bejárta a világot.
Valljatok színt: Ti megkóstolnátok az anyatejből készült sajtot?
Forrás: Chef Daniel Angerer
KOMMENTEK