Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Egy igazán káros termék

2011.03.21. 16:31 felhasznalo

Viki nevű olvasónktól kaptuk a linket, ami a címben emlegetett termékre mutat. Első látásra akár még jópofának is tűnhet, semmi különös: csak egy biliformátumból továbbfejlesztett babaszék. A probléma az, hogy a gyártó ajánlása szerint már akkortól használhatja a kedves szabad kezekre vágyó szülő, mikor a gyerek már biztonsággal tartja a fejét. Azaz úgy 3 hónapos kortól.

Én azért óvnék attól mindenkit, hogy egy három hónapos baba gerincét ültetéssel terheljen. Az más, ha anya-apa ölében ücsörög, félig fekvő helyzetben, teljesen alátámasztott háttal és nyakkal, azzal semmi baj. De nem hiszem, hogy ez a gyereket minden oldalról kitámasztó, és teljes alátámasztást mégsem nyújtó ülőalkalmatosság nem rejtene veszélyeket.

Arra is kíváncsi lennék, hogy vajon kik lehetnek azok a gyermek-, orthopéd és fizikoterápiás orvosok, akik a gyártó szerint kifejezetten ajánlják a termék használatát. Nagyobb, már önállóan ülő gyermeknél nyilván nincs gond, de annál korábban senkinek nem ajánljuk!

Forrás: The Bumbo Baby Seat

3 komment

Címkék: biztonság baba abszurdisztán ülőke

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr52759296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolibri19 2011.03.22. 20:00:29

Már régebben is láttam ezt a terméket. Fájó belegondolni, hogy van aki elhiszi a dobozra írt hülyeségeket, ha ennyire nyilvánvaló még a szemnek is, hogy káros a gyereknek! :S

Szóró Ildikó 2012.06.25. 13:45:44

Hű, én ilyet keresek pont! Ülni már tudó gyermekemnek... :-) Hol lehet ezt kapni Magyarországon?
süti beállítások módosítása