Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Vonalakban hintaló

2011.06.03. 09:00 felhasznalo

A környezettudatos design már egészen kis kortól a zöld gondolkodásra nevelheti a gyereket - meg persze, a kedves szülő is -, hátha kicsit szebb lesz már az ő világuk. Számtalan öko játékot és bútort lehet már kapni, nemcsak olyat, ami környezetkímélő anyagokból és módon készült, de olyat is, ami konkrétan a megújuló energiaforrásokat használja fel - és olyanokat is, amelyek a nem megújuló energiaforrásokkal való takarékoskodásra tanítanak.

Günther Schunn hintalova, a Calidu ezekből egyszerre kettőt is ötvöz: amennyire lehetett, környezetbarát vagy újrahasznosítható anyagokból készült - tölgyből, rozsdamentes acélból, bőrből és növényi olajokból készült lakkréteggel -, de emellett képes a gyerekek figyelmét a mozgási energia és a tudatos energiafelhasználás felé fordítani. A hintalóba ugyanis apró OLED izzókat építettek be, amelyek vagy azáltal kezdenek világítani, hogy a gyerek hintázik rajta.

És még szép is. Egyszerű, legömbölyített, körvonalazott forma - engem a skandináv designerek munkáira emlékeztet.

Forrás: Yanko Design

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek hinta öko hintaló

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr582953463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása