Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Játszótérkép - Erdei komplexum

2011.08.15. 18:42 szuperapu

Nyíregyházán a Sóstói erdőben található erdei tornapálya és a vele mondhatni szimbiózisban élő játszóteret is magában foglaló közösségi tér a helyiek körében már-már kultikus státuszt foglal el. Köszönhető ez a hosszú évekre visszatekintő múltjának, valamint a magyarországi viszonyok között nagynak mondható méretének és az ezzel arányban álló minden igényt kiszolgáló felszereltségének.

A komplexumként is definiálható szabadtéri létesítmény legrégebbi – ám folyamatosan karbantartott és frissített – darabja a névadó erdei tornapálya, ami tulajdonképp egy speciális konditerem, különböző eszközökkel és a hozzájuk tartozó táblákra kifüggesztett sávos edzéstervekkel. Felfoghatjuk ezt is, mint játszóteret sportos felnőtteknek és nagyobb gyerekeknek.

Ezek mellett a kondi gépek mellett található a szabadtéri színpad, a körül pedig több tűzrakó helyek tűzifával ellátva. Szóval adott minden a családi szórakozáshoz, s amíg a kiskorúak a sportolnak, vagy a játszótéren múlatják az időt, addig az idősebbek összedobhatják az ebédet is akár.

A játszótér már az infrastruktúra tekintetében is kimagaslót nyújt, amire persze a viszonylagos izoláltsága miatt meg is van az igény. Rengeteg kerékpár tároló, több csap, sok pad és asztal van még a körülkerített részen is. Ami pedig tényleg ritkaság az a folyóvizes konténerbe telepített mellékhelyiségek. Az oly sokszor hiányolt árnyék itt magától értetődő, és a bosszantó energiaelnyelő aljzat is csak a szükséges helyekre korlátozódik.

A trendeknek megfelelően itt is játéktípusok és kormegoszlás alapján kupacolják a játszóeszközöket, amik természetesen és a helyhez illően fából készültek. A lányaimnak persze a csúszkakorong a kedvence a csúszdadomb hullámcsúszdája mellett. De nagy népszerűségnek örvend a nagy mászótorony is a spirális csőcsúszdával. Ebből van egy kevésbé cizellált kivitel is a kisebbeknek. A kicsiknek továbbá külön hinta is, és fedett homokozók is.

Ha ráunnának a kiskorúak a játékra a tanösvényen végigsétálva megismerhetik a parkerdő élővilágát és az erdészeti munka örömeit is. Az izmok mellett az agytekervények is munkába foghatóak tehát. Szóval én nem nagyon találtam hibát, de lehet hogy elfogult vagyok…



 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek szülő játszótér játszótérkép

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr963156072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása