Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Nyugtató hiperaktív gyerekeknek

2011.11.23. 08:16 felhasznalo

A hiperaktív gyerekek számára egy iskolai óra szinte kibírhatatlanul hosszú - és sokszor unalmas -, így nem csoda, hogy ha nem speciális osztályba-iskolába járnak, és esetleg a tanár sem túl együttműködő, akkor ez az eredményeiken is látszik. A bennük feszülő energiának valahogy utat kell törnie, máskülönben képtelenek odafigyelni, koncentrálni.

Ezt a problémát próbálja kiküszöbölni Lavinia Chu ügyes kis szerkezete, a Squizits. A hiperaktív gyerekeknek sokat segít a feladatokra összpontosításban és azok befejezésében, ha közben folyamatosan fizikailag is aktívak maradhatnak. A szakember közreműködésével kifejlesztett Squizits-szel ez úgy lehetséges, hogy közben esetleg az osztályt és a tanítást sem zavarják meg. Ez a kezeket mozgató és lekötő kis alkalmatosság ugyanis fenn tudja tartani a figyelmüket - ha meg mégsem, hát a gyerek választ gyorsan egy másik darabot -, csendesek, és bárhová magával viheti a gyerek.

És ha elszöszmötölhet vele félkézzel, talán a tanulás is jobban fog menni. A fölös  energiáit kiadhatja a gyerek és ettől nyugodtabb is lesz. Ami jó neki is, a szülőnek, a tanárnak, az osztálynak és az iskolának is.

Forrás: Lavinia Chu - Cargo Collective

3 komment

Címkék: design játék kiegészítő gyerek egészség iskola idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr543403747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JanCsi 2011.11.23. 08:36:30

én zsebkendőt tépkedtem és gyúrtam apró pici galacsinokká

létezőnick 2011.11.23. 09:44:45

A mi időnkben egy ilyenre azt mondta volna a tanár:
"Tedd el a játékot különben elveszem!"
Második figyelmeztetéskor a tanári-asztal zárható fiókjában landolt volna és évzárókor kaptam volna vissza.

Manapság hogy van ez? A gyerek még csak óvodás, de elnézve az aktivitását lehet hogy szükségünk lesz valami hasonlóra.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.11.23. 10:05:00

@létezőnick: Változó. Attól függ, milyen a tanító. Van, aki nagyon poroszos és van, aki nagyon rugalmas, elfogadó, megértő. Szerintem semmiképp sem iskolát érdemes választani, hanem tanítót, ha olyat találsz, akiről lerí, hogy odavan azért, amit csinál, és a gyereknek is szimpatikus, nem lesznek nagy bajok. Persze, meg is kérdezheted tőle direktben, hogy egy extrán aktív gyerekkel mit tud kezdeni, hogy szokta kezelni az ilyen csemetéket, aztán úgyis mond valamit. Ha nagyon nagyot lódít, azt meg észreveszed.

Nekünk ezzel egyébként nagyon nagy mákunk volt. A gyerek képtelen volt megülni a seggén sokáig, de két olyan tanítónénit kapott, akik szárnyakat szereltek rá. Az alsót úgy csináltuk végig, hogy imádta az iskolát, teljesen önjáró (nem ellenőriztem soha semmit, se táskát, se leckét), odavolt a tanító nénikért is, a kedvükért bármire képes volt. Akár figyelni és nyugton maradni is. (Mondjuk, sporttagozatra adtuk, direkt azért, hogy ha egy mód van rá, az iskolában is kimozgassák egy kicsit. Mellette heti háromszor sportol is.)

Most került felsőbe, kicsit még szoknia kell a keményebb elvárásokat - meg a sok eltérő személyiségű tanárt -, de úgy tűnik, az osztályfőnök itt is jó.
süti beállítások módosítása