Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

A cseppet sem szörnyű szörnyek

2011.12.07. 17:48 zaphodbb

„Volt egyszer egy kis mumus – becsületes nevén Mumoo's -, aki magányosan élt az erdő közepén, egy kivirágos-zöldellő mezőn kis kalyibájában. Hogy miért volt magányos? Nem mert előjönni, nehogy azt higgyék róla, ő is olyan, mint a többi ágy alatt és szekrényben rejtőző mumus és szörny, akik éjjel ijesztgetik a gyanútlanul épp csudaszépeket álmodó gyerkőcöket. Egy nap egy csapat óvodás sétált az erdőbe, virágot szedni jöttek, hogy koszorút fonjanak belőle, hogy az aztán a kislányok aranyló, gesztenyéllő és ébenlő hajának dísze legyen.

Mumoo's kíváncsian állt az ablakban, mind a hét szemével kinézett az egy szem ablakon és magához szorította vérnyulát - rendes nevén Szentimentális Nyulat -, védelmezőjét és legeslegjobb barátját. Szörnyen vágyott a gyerekek közé játszani, virágot szedni és szaladgálni. Aztán csendesen elmorzsolt negyedik szeme sarkából egy könnycseppet, mivel tudta, hogy ha kimegy, az ovisok félni fognak tőle, elszaladnak és ő még inkább egyedül fogja csak érezni magát.

Szerencséjére a háza mellett elszaladt egy zöldszemű, barnahajú, csupafoltonfolt nadrágos kislány, akinek maszatos arcáról egy egész étlapot lehetett volna összeírni. A kislány megtorpant a szemes ablak előtt és bekukucskált. Mumoo's hirtelen azt se tudta hova bújjon, Szentimentális Nyulat próbálta pajzsként feje elé tartani, de a mi vérnyulunk feleakkora sem volt, mint ő. A kislány - akit mindenki csak Borázott, már senki sem tudta, miért, hiszen a neve Lili volt –, kedvesen mosolygott a kis mumusra és integetett neki, egy cseppet sem félt sok szemétől és szörnyalakjától. Sőt, bekiabált, hogy menjen ki velük játszani.

Mumoo's egy percig meghökkenve állt, szorongatta Szentimentális Nyulat, majd hóna alá csapta még Mutáns Patkányt is, és halált megvető bátorsággal, a vérnyúl fülét gyűrkészve, lesütött négy szemmel és felsütött hárommal, kilépett az ajtón. A kislány és kis barátai, egy sereg kedves, kacagó gyerek várta kint a kis szégyellős Mumoo'st. Így történt az, hogy a zöldszemű, barnahajú Bora gardróbszekrényében végül Mumoo'sunk otthonra lelt, sőt néha még az ágya alá is bekuckózza magát, Szentimentális Nyúl pedig vackolódhat végre a zoknik között.”

Nem véletlenül kezdődött mesével a Mumoo's történet: Mumoo'sék játékot hirdettek, amire bárki nevezhet, aki érez magában és ujjaiban egy kis bizsergést, egy történetfoszlányt vagy épp csak egy kezdőmondatot! Mindehhez csak a Mumoo's üzenőfalára kell a Facebookon betérnetek és oda leírnotok egy rövid kis történetet Mumoo'sról, a szeretnivaló mumusról.

A legtöbb lájkot kapó meséket pedig könyvvé szerkesztve, még Karácsony előtt letölthetővé teszik a Mumoo's.hu-n, a Mumoo's pedig még meglepetés ajándékkal is készül a nekik legkedvesebb történet kitalálójának, úgyhogy hajrá, ragadjatok tollat és ontsátok magatokból a helyesebbnél helyesebb Mumoo'sos sztorikat. 

Nemcsak ezzel az újdonsággal jelentkezett idén a Mumoo's, hanem úgynevezett zsebbarátokkal is. Nagy Tacskó és Cukicica másra sem vár, minthogy a gyerekek megnyunyurgasság őket. Kifejezetten szeretik, ha fülüknél-farkuknál fogva zsebbe gyömöszölik őket, ahogy azt is, amikor éjszaka kicsit nyálasak lesznek az orrukat rágcsáló gyerekszájtól. Méretileg pont apró mancsokba valók, amik sosem eresztik el őket. Lehet kérni akár így, mancsba valónak, akár hűtőmágnesnek vagy épp kitűzőnek, csak rajtunk múlik.

A zsebbarátok mellé pedig egyértelműen jár a Nyunya, esetleg több Nyunya – hivatalosan akkor már Nyunyák –, hogy legyen mit gyümürkészni, mikor olyan elárvultnak érzi magát az a kölök, rágcsálni, mikor a foga jön vagy csak tapizni a különböző lelógó 12 darab címkét rajta, amivel észrevétlenül fejlődik az érzékelése. Nyunya kell: vigasztalni, ölelni, sosem engedni, hogy anya kimossa, mert az akkor a legjobb, amikor már több rajta a kosz és az ételmaradék, mint a Nyunya.

És természetesen velünk maradtak tavalyról a nagy kedvencek is a Mumoo's ruháin, amelyek most már akciós csomagban is kaphatók: Szentimentális Nyúl, Mutáns Patkány, Ördögfajzat, Sárkánymumoos, a Szemek és persze a Pirospozsgás Denevér. Különlegesek, bájosan szörnyűek és szeretnivalók mind, akárcsak az én gyermekeim.

A te gyerekedhez melyikük illene?

Forrás: Mumoo's

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek ruha textil csecsebecse gyerektrend

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr353429939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása