Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Békára fel!

2012.11.27. 17:42 Bohusek

Különös elfogultsággal bírok minden béka alakú dolog iránt, kivéve magát az élő állatot. A vonzalom eredetét nem ismerem pontosan, mindenesetre tény, hogy első szavam a béka volt (anyám azóta is terápiába jár). Ezenfelül pedig mély tisztelettel adózom a csehek furcsa életszeretete és világlátása iránt, nyilvánuljon az meg sör, könyv vagy film formájában.

09470l.jpg

És ha a két kedvenc vonal találkozik, nincs mit tenni, el vagyok veszve. Václav Mlynář (ejtsd: václáv mlinárzs), magyarosan egyszerűen Molnár Vencel fiatal cseh tervező 2008-ban érettségizett Prágában, majd ugyanitt elkezdte az iparművészeti egyetem (VŠUP) belsőépítész szakát, amelynek jelenleg is hallgatója, bár most épp Koppenhágában szívja magába az északi minimál életérzést és dizájnt. Két gyerekbútorát már ti is láthattátok a Gyerekszobán, de ennek a harmadiknak külön posztot voltam kénytelen szentelni.

Ygo névre keresztelt gyerekbútora - hinta? ülőke? kémlelő? - tavaly elnyerte Frankfurtban a Heimtextil által életre keltett „Young Contract Creations Award Upholstery” elnevezésű versenyt - idén ismét egy cseh tervező, Magdaléna Vojteková nyert … valamit tudhat ez a nép.

09474l.jpg

Václav saját elmondása szerint az alkotás egy űrhajóra, fejjel lefelé fordítva pedig egy földönkívülire emlékeztet (nem, ez egy béka!), nevet is a forma alapján adott neki: az „Y” a fogantyúkra, míg a „GO” az ellipszis alakra utal. Funkcióját tekintve az YGO egyszemélyes hinta, kétszemélyes libikóka, valamint mászóka és űrhajó egyben. Engem megvett, mert a felsorolt lehetőségek mindegyike alapvetően boldoggá tesz, bár az elhelyezés gondos előkészítést igényel a szoba összes asztal és szekrény sarkától lemért mértani közepéhez. Bár ha a hintalovat túlélik a kölykök, ez sem vezethet nagy katasztrófához. Gyenge idegzetű szülők pedig lefúrhatják az YGO-t, „játsszál fiam a szép földönkívülivel, így is jó móka” felkiáltással. Békára fel!

mlynar_ygo07_905.jpg

09473l.jpg

Forrás: deFORM

1 komment

Címkék: design praktikus szék hinta hintaló gyerekszoba csecsebecse kisbútor ülőke

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr154906700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trójai 2012.11.27. 20:37:04

hát ez nem egy nagy szám. ráadásul sok helyet foglal
süti beállítások módosítása