Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Egyszer volt - Játék atomlabor

2013.10.01. 10:45 szuperapu

Kicsit még mindig a hétvégi Kutatók Éjszakájának hatása alatt lehetek, gondolom ennek a következménye, hogy ma kicsit nyitottabb vagyok a világhálón fellelhető tudományos alapú gyermekjátékokra. Az alábbi készség ráadásul nemcsak a fizika iránt érdeklődők szívét melengetheti, de a történelem szerelmeseit is.

A Gilbert U-238 Atomic Energy Lab az aminek látszik, egy játék atomlabor amit Alfred Carlton Gilbert gyártott és értékesített 1950 és 1951-ben. A szett eredetileg értékesített 49.50 dollárt kóstált ami mai áron cirka 460 dollárnak felel meg, de a borsos árért a szett tartalmaz többek közt egy Geiger-Müller számlálót, egy elektroszkóp, egy spintariszkópot, egy Wilson ködkamrát, pár alacsony szintű sugárforrást és urán tartalmú ércet, több a témához kapcsolódó könyvet és képregényt.

Persze bombagyártásra alkalmatlan, sőt még házi energiaforrásként se nagyon lehet alkalmazni komolyabb átalakítás nélkül, de az atomkorszak hajnalán még így is ellenállhatatlan és hiánypótló lehetett. Sajnos egy év után kivonták a forgalomból, félve attól hogy a sugárzó testeket a gyerekek lenyelik.

atomic1.jpg

atomic2.jpg

Forrás: Wikipedia

Szólj hozzá!

Címkék: játék egyszer volt

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr365543196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása