Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Játszótérkép - Kreszpálya kalózoknak

2013.10.15. 12:45 szuperapu

Gyermekkoromban nagyon irigy voltam a szomszéd srácra, mert ő egy olyan óvodába járt, ahol az udvaron egy KRESZ tanpálya volt. Felnőttként pedig a sajátos magyar közlekedési morált látván sokszor reklamáltam a hasonló helyek hiányát. Hát most egy ilyennel több van. Mégpedig az egyik kedvenc játszóterünk a Kalóztanya bővítményeként.

Az albertfalvai tízemeletesek tövében meghúzódó méltán népszerű zöld szigeten, ezentúl a kiskorúak a közlekedési szabályokkal is ismerkedhetnek, mégpedig fölöttébb szórakoztató módon. Van lámpás kereszteződés, vasúti átjáró, és körforgalom is. És az utak által határolt területeken még pár új játékszert is telepítettek.

kresz_j07.jpg

kresz_j07.jpg

Az egyik leglátványosabb a kis piros 525-ös gőzmozdony, ami természetesen a vasúti átjárónál található. A dekorációs funkción és a magától értetődő szerepjáték kelléken túl remek mászóka a kisebbeknek, és bár a sínpár (érthető okokból) nem fut át az úttesten, a talpfákkal ügyesen megoldották a tervezők és a kivitelezők az a valóságot játékosan imitáló illúziót.

kresz_j07.jpg

kresz_j07.jpg

Akik nem vonzódnak annyira a vasutas életpályához, más szerepbe is belekóstolhatnak. Van ugyanis egy többfunkciós töltőállomás is, ahol mosó is üzemel. Jó volt látni ahogy a kölkök nemcsak hogy használták, de még fizettek is az aktuális kutasnak. Persze láthatatlan pénzzel...

kresz_j07.jpg

kresz_j07.jpg

kresz_j07.jpg

kresz_j07.jpg

Azon kiskorúak akik gyalogosan érkeznek, a szerepjátékok mellett lehetőségük van egy kis helyben biciklizésre. Stílszerűen a körforgalomban. A speciális körhintán, gondoltak a kisebbekre is, akik a nagyobbak mellett potyázhatnak egy kicsit.

kresz_j07.jpg

kresz_j07.jpg

Természetesen vannak hagyományosabb játékszerek is. Egy rönkhíd és egy általam csak majomszigetként aposztrofált mászóka, ahol kicsit átmozgathatóak a kerékpározásban elzsibbadt testrészek.

kresz_j07.jpg

kresz_j07.jpg

kresz_j07.jpg

kresz_j07.jpg

A játszótér tematikája ezzel a fejlesztéssel megborult kissé, de ettől nagyobb bajunk soha ne legyen. Sőt! Kívánom, hogy minél több helyen létesüljön hasonló, és minél több szülő plántálja gyermekébe a helyes közlekedés alapjait ily módon is. Hátha...

2 komment

Címkék: gyerek játszótér jármű játszótérkép

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr835567752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása