Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Xilofon dömping!

2014.01.24. 16:10 Bohusek

Továbbra is nagy erőkkel pártolom a zenei nevelést egészen E.T. kortól kezdve - így hívják mifelénk a még kicsit gyűrött fejű újszülötteket -, sőt, akár már a magzati időszaktól, módszeresen belevágva. Az eszköz azonban - a saját érdekünkben mondom - nem mindegy. Dobkészlet, furulya, elektromos zajokat kiadó elemes "hangszerek" kizárva. Ezt a család és a barátok is tudják. Aki meg ilyennel állít be, annak cserébe 10.000 képből álló családi albumot kell nézegetnie, minden büfizést és nyál letörlést külön kinagyítva.

A xilofon nálam még bőven a zaj határértéken belül esik, bár tény, hogy izomból való, hunyorgó, vigyori fejjel történő püfölése esetén kicsit nehezebb a kanapén aludni. Túl a "de jó, hogy hangot ad ki" korszak után kiváló segédeszköz a szolmizációs és ábécés hangok megtanulásához, amitől meg ugye már csak egy ugrás az orgonán való virtuóz játék. De mik az opciók ma a piacon a hagyományos xilofonokon túl?

Íme a többszörös dizájndíjas Szivárvány - Rainbow, tervező Heiko Hillig - a svájci Naef cégtől. 2008-ban már bemutattuk egyszer, de a jóból sohasem elég. Meg az már régen volt. Ára jelenleg mindössze 175 USD...

rainbowtoy1.jpg

rainbowtoy3.jpg

Forrás: Naef

A Tinka-Tune xilofonnak álcázott hangszere egyértelmű kedvenc. Ennél a játéknál a zeneszerzés lehetősége egészen szórakoztató módon jelenik meg. Ha nem tudnám biztosan, hogy naponta nettó kétszer nekimennék, beszerezném!

Tinka-tune from Phil So on Vimeo.

tika_tune.jpg

tika_tune3.jpg

Forrás: Yanko Design

És végül jöhet a Csináld Magad verzió! Tudtam én, hogy nem hiába gyűjtögettem a különféle tekercseket és persze az evőpálcákat! A hangolásért felelős rétegekkel mondjuk elképzelhető, hogy el kell bíbelődni. Meg a hangja sem tűnik éppen zengő-bongónak. De minimum az elkészítés örömet okozhat. És az tuti, hogy a nyugalom megzavarására nem alkalmas a hangereje.

makedo-wp-xylophone-tubes.jpg

makedo-wp-xylophone-collage.jpg

Forrás: makedo

Szólj hozzá!

Címkék: design játék művészet hangszer kreativ sk

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr675747073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása