Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Tündérmesék az elveszett gyereknevekről

2016.06.13. 09:40 tibtün

Nagyon klassz mesekönyvbe akadtam bele az interneten, annyira megtetszett, hogy nem győztem guglizni. Eljutottam egészen az alkotókig: három apukához és egy nagybácsihoz, akik a technikát és a tradicionális történetmondást ötvözve hoztak létre egy online felületen megszemélyesíthető mesekönyvet. 

original_a-magical-personalised-book-like-no-other_1.jpg

A brit Lost my Name sztorijában egyik reggel arra ébred egy kiskölyök, hogy az éjszaka folyamán elveszítette a nevét. Elindul, hogy megkeresse, útja során varázslatos élményekben van része, bölcs állatok és furcsa lények segítik nevének megtalálásában. A figuráktól visszakapja nevének egy-egy betűjét és hozzá bátorságot, erőt, kreativitást, mindent, amire egy kisembernek szüksége lehet. A történet végére az összegyűjtött betűkből újra összeáll a gyerkőc neve. A könyv csodaszépen van megírva és illusztrálva, minden név egy új történetet mesél el.

intro_s_page_1.jpg

intro_s_page_2.jpg

l_lion_s_page_1.jpg

original_a-magical-personalised-book-like-no-other_2.jpg

A legtutibb az egészben, hogy a Lost my Name honlapon a szülők szerkeszthetik meg a könyvet. Első lépésben be kell pötyögni a mesehős – azaz a gyermek nevét, majd ki kell választani a nemét – kisfiú vagy kislány – és máris lapozható a könyv virtuálisan. Az egyes mesehősök cserélhetők, ha elefánt helyett más karaktert szeretne látni a szülő. Ezután már csak meg kell rendelni, és várni a postást, hogy a kölyökkel együtt összebújva csodálatos kalandokba keveredjünk.

Forrás: Lost my Name

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív internet könyv gyerek szülő

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr758786962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása