Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Biztonságos lakás - a fürdőszoba

2008.02.08. 16:00 felhasznalo

A fürdőszoba számtalan móka helyszíne, de rengeteg veszélyforrást is rejt.

Ha nincs erre különálló helység, akkor a legtöbb családban itt tartják a takarításhoz, tisztításhoz, mosáshoz szükséges vegyszereket. Ezeket érdemes vagy olyan magasan tárolni, ahol a gyerek nem férhet hozzá, vagy egy zárható szekrénybe rejteni.

Ugyanígy járjunk el a gyógyszerekkel is, ma már külön gyógyszerszekrénykékkel gondolnak a gyártók a gyermekes családokra.

A fürdőszobában, mint vizes helységben elsősorban csúszással kapcsolatos balesetek történnek. Ezeket megelőzhetjük, ha csúszásgátló szőnyeget teszünk a padlóra, kivehető, csúszásgátló gumiszőnyeget a kádba. Ha kicsi még a baba, és kiskádban fürdetjük, ezt kiválthatjuk egy sima textilpelenkával, amit a kád aljába teszünk a fürdetés elején.

A kicsik fürdés közben a heves mozdulatoknál megbillenhetnek úgy, hogy eldőlve beverik fejüket a kád szélébe vagy a csaptelepbe. Ennek megelőzésére vehetünk fürdetőszéket vagy tapadókorongos fürdetőkarikát, amely minden oldalról stabilan megtartja gyermekünk testét. A csaptelepre pedig fel lehet szerelni egy olyan, gumiból készült kis védőpárnát, ami a víz folyását nem akadályozza meg, de ha a gyerek mégis valahogy nekiesik, az ütés erejét felfogja.

Vigyázzunk mindig a víz hőmérsékletére! Ha nincs vízhőmérőnk, könyökünkkel mindig ellenőrizzük a víz hőfokát, mielőtt beletennénk a gyereket. És ha akkor töltenénk még vizet a kádba, mikor a gyerek már benne ül, először mindig a hidegvizes csapot nyissuk meg.

Azt gondolom, mondani sem kell, hogy a víz közeléből minden elektromos berendezést tüntessünk el.

A WC-re érdemes ülőkeszűkítőt tenni, nemcsak kényelmesebb így a kicsiknek, de nagyobb biztonságérzetet is ad. Vannak olyan ülőkék, melyek egy-két lépcsőfokkal növelik tovább a gyerekek komfortérzetét.

A mosdóhoz tegyünk egy mobil fellépőt, amelyről a gyerek biztonságosan feléri a kagylót.

Ha a fürdőszoba szellőzése nem megfelelő és itt működik a lakás fűtését is adó kazán, talán érdemes egy szénmonoxid riasztót is felszerelni ide, hogy a fürdetés, tisztálkodás időszaka igazán gondtalan legyen.

S bár lehetséges, hogy felesleges, de leírom: kisbabát SOHA, de SOHA ne hagyj magára a fürdővízben, még egy percre sem!

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság gyerek baba fürdés fürdőszoba biztonságos lakás

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr4331089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása