Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ötletparádé – Kreatív ajándékok Anyák Napjára tanácstalan Apukáknak

2008.05.02. 15:21 felhasznalo

Van egy olyan nap az évben, ami méltán szül az apukákban némi féltékenységet. Ez az Anyák Napja. Világszerte megünneplik az Anyákat, nálunk ez a neves nap mindig május első vasárnapjára esik. Szegény apákat egyelőre még nem mindenhol ünneplik, rosszul is esik nekik, hiszen megérdemelnék! De majd még foglalkozunk ezzel is később.

Ám most térjünk vissza a Mamikra. Akik pocakban és azon kívül is nevelnek, gondoskodnak a gyerekekről, főznek, mosnak, takarítanak, miközben helyt állnak a munkában is, és nem restek játszani, mesélni sem, ha úgy alakul. Amikor pedig Apa hazaér, jó esetben még arra is jut erejük, hogy letöröljék szegény férfiember homlokáról a napi izzadtságot. Rengeteg és nehéz feladat. Olykor úgy is érezhetik, túl sok.

Anyák Napján, ahogy arra már kiskorunktól kondicionáltak minket, felköszöntjük Édesanyánkat, Nagymamáinkat. Általában virággal, ami nem rossz ötlet, bár ha nem a magunk vagy a szomszéd kertjéből származik, meglehetősen drága mulatság. Egy-egy szebb csokor ára már ezrekre is rúghat, bár szerintem egy szál tulipán is ódákat zenghet. Ennek ellenére azt javaslom, ha már mindenképp ajándékozni akarunk ezen a napon, találjunk ki valami újat. És vegyen részt benne a család fennmaradó részének minden tagja, együtt!

Példának okáért, miért ne szólhatna arról ez a nap, hogy Anyát ugrálja körbe a család? Reggeli az ágyba, forró kádfürdő, gyerektalp-masszázs, egy jó könyv, egy könnyű ebéd, amit nem ő főz és nem ő mosogat utána. Ezt az ötletet úgy is átalakíthatjuk, hogy Anya egy rakás kézzel készített kupont kap, amelyeket kedve szerint beválthat: Ágybavitt Reggeli, Mosogatás, Porszívózás kuponok, amelyek érvényessége akár eltarthat a következő évig, és aminek beváltását mindenki egyezményesen és becsülettel betartja. Így Anya évközben is szusszanhat egyet-egyet.

Nyomtassunk neki egy pólót a család képével. Vagy rajzoljuk körbe a gyerekek kezeit egy pólóra.

Rajzoljanak vagy fessenek a gyerekek valami szépet. Ha ezeket bekeretezve megkapja egy mama, ott biztos, hogy szem nem marad szárazon.

Kapjon önálló műsorestet, énekkel, verssel, családi formációban.

Adjunk Neki egy családilag dekorált dobozt, benne mindenféle kinccsel (de magyarázzuk is meg, mit miért talál benne!).

Segítsünk a gyerekeknek só-lisztgyurmából gyöngyöket, abból láncot készíteni. Saját kézzel lefestve.

Készítsünk családi fotóalbumot, de ne a bedugdosós, műanyagzacskós rettenetre gondoljunk, hanem valódi, képaláírásokkal és kedves történetekkel megtűzdelt albumra, amit 30 év után is érdemes és érdekes lesz elővenni.

Még számtalan remek ötlettel állhatunk elő, csak hagyjuk szárnyalni a fantáziánkat, és kérjük ki a gyerekek segítségét is. Állati jó dolgokat fognak mondani!

Persze, amint azt már ötvenezerszer leírták mindenhol: az igazi az lenne, ha nem csak az ünnepnap miatt jutna eszünkbe kedvesnek lenni ez esetben az anyákhoz - gyermekeink anyjához és a sajátunkhoz is-, hanem az év többi napján is. Ettől függetlenül igenis jóleső érzés, hogy olykor egy nap valamiben különleges és mi a részesei lehetünk.

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek ünnep anya apa ajándék ötletparádé

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr60450558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása