Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Túlélőszett kínos helyzetekre

2009.02.20. 13:44 felhasznalo

Voltatok-e már olyan helyzetben, hogy ültetek az orvosi rendelő várójában, és kétségbeesetten bámultátok a gyereket, aki épp 39 fokos lázzal a falról dobbantva lebbent át a csillárra, hogy aztán triplaszaltóval landoljon a pelenkázók tetején? Vagy előfordult-e már olyan, hogy a kölök a Kossuth tér és a Batthányi között jött rá a metrón ülve, hogy őt iszonyat módon zavarja a nyakát csikiző ruhacímke? És az ismerős, hogy a csemete gatyájának a gombja mindig legalább 20 km-re az otthontól mondja be az unalmast? Ha igen, akkor a következő túlélő-készlet pontosan nektek való!

Mert segítségével leköthetitek a gyerek figyelmét, illetve a kisebb-nagyobb balesetek, katasztrófák is elháríthatók vele. Van benne minden, ami sokszor jó, ha épp kéznél van: lufi, kötözőszer, szülinapi gyertya feledékenyeknek, karabiner, dobókocka, ragasztó, olló, gülüszem, biztosítótű, gumikesztyű, mérőszalag, alkoholos filc, egy okos kis könyvecske mindenféle játékötlettel, síp, tükör, falatka-tároló, amelyben külön rekeszben tartható anya kedvenc fejfájásbogyója.

Az anyaság nemes, hálás és szép feladat, de abban azért egyetértünk, hogy bizony életmentő lehet egy ilyen szett, ugye? Ti mit pakolnátok még bele?

 
 
 
 
 
Forrás: Wire & Twine

15 komment

Címkék: gyerek anya praktikus baba úton idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr38952904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dortje 2009.02.20. 16:23:41

Egy kisautót, nedves törlőkendőt, kis kanalat, kis csillagfejű csavarhúzót és szigetelőszalagot. (Legalábbis ezek jutottak most hirtelen eszembe, amik szinte mindig vannak nálam.)

respecta /01 2009.02.20. 20:26:15

Szerencsémre soha nem kellett ezen gondolkodnom.
Doktor bácsink házhoz jött. Még akkor is, amikor éppen nehezebb volt.
Vagyis a szó igazi értelmében nekünk házi orvosunk volt, bár nem voltak még így nevezve.

Szörnyű lehet egy kisgyermekkel rendelőben lenni, mindig sajnálom a szülőket is.

bölcsésztanár 2009.02.20. 20:57:05

Lehetne még tenni bele matricákat, üveggyöngyöt, pezsgőtablettát, epres multivitamin-tablettát, esetleg egy nagy adag nyugtatót vagy anyának, vagy a gyerkőcnek. (nem adnám be egyikünknek sem, de megnyugtatna a tudat, hogy nálam van) Hát ennyi. Egyébként óriási ötlet!

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.02.20. 21:05:10

Respecta: a rendelőben várakozók szerencsére általában hálásan fogadják egy lüke gyerek ökörködését, jókat röhögnek. A hisztis kicsiket jóval nehezebben viselik.

Várom a további ötleteket.:)

milena 2009.02.20. 22:10:55

Ebbe muszáj belekötnöm, remélem, nem gond: a "case for the small bits" fordítása nem annyira falatka-tároló, hanem inkább apró tárgyak tartója.

Hogy mit tennék még bele, nem tudom: gyerek nincs :)

margaritt 2009.02.20. 22:12:52

Első hallásra jó ötletnek tűnik, de egy rutinos anya nem lép ki a házból egy személyre szabott túlélő-szettet tartalmazó hátizsák nélkül.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.02.20. 22:22:26

milena, nem gond, de nem is olvastam ilyen szófordulatot az oldalon (vagy csak elkerülte a figyelmemet), a képek alapján írtam a szett tartalmát. Mondjuk, asszem, egy hasonló műanyagtároló simán mindkét célra megfelel.

baliquez 2009.02.20. 22:36:31

Matricásfüzet(ek) arra a néhány percre amíg a popójukon maradnak, random irányba pattanó labda ha futásvágyuk már nem tűr halasztást, letörölhető festékű filctoll a világ dekorálására, alkoholos törlőkendők az előző letörlésére, kölesgolyók (szétszórásra, széttaposásra, többi résztvevő megkínálgatására, esetleg fogyasztásra), zselébabok "milyenízű játék"-ot játszani, hűtőmágnesek (vaskutató játék), Egely-kerék (biorezonancia-verseny, hátha kiderül hogy a szülő a betegebb, jógáskönyv ábrákkal (hadd nyújtózzék a gyerök).

Mondjuk a leghasznosabb eszköz pici ám széleskörű figyelmük lekötésére egy iphone, van rá soktucatnyi olyan programocska amivel egészen picik is tudnak játszani, meg lehet rajta rajzolni is, ujjal, képernyőre. Szóval klassz kütyü. Ütésálló gumiborítás azért ajánlott rá ha kisebbek kezébe adnánk, különösen ha nyűgös a csimota.

Szvsz az anyagyógyszer maradjon csak anyánál, saját táskájában, ott is a rejtett zippzáros reteszben, még véletlenül sem olyan helyen ahol gyerek megtalálhatja, pláne érdekes kipattintós tetejű átlátszó dobozban. A ruhacímkét meg ki kell tépni, kivágva meg a maradéka fog csikizni. Ha ettől a ruha megsérül akkor meg kell varrni ott. Tapasztalatom szerint a trikók nehezen viselik ezt a megoldást, cserébe megszelídülnek és nem csikiznek többé.

haaaaaat 2009.02.21. 00:47:01

Huzta volna apu a gumikesztyut a farkara, nem lett volna problema:)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.02.21. 00:58:04

@haaaaaat: Köszönjük ezt a rendkívül épületes hozzászólást, javaslom, ültesd át a gyakorlatba, akár ötször is.

BZL 2009.02.21. 03:49:46

"Szerencsémre soha nem kellett ezen gondolkodnom.
Doktor bácsink házhoz jött. "

Ez nem csak rendelőre igaz, pl. éttermi asztalok alatt is imádnak tornázni.

BZL 2009.02.21. 04:32:26

@haaaaaat:

És ha apádnak akkor nem lyukad ki a gumi, most egy idióta bejegyzéssel kevesebb lenne a neten.

ON - bocs (a bloggertől)

-------------

A csomag nagyon jó ötlet, mindenképp fogok ilyet csinálni ha lesz kölyköm.
Viszont szerintem ezt gyerekre kell szabni, mindenkit más köt le.

FritzTata 2009.02.21. 07:06:20

BZL: a gyereket szerintem bármi leköti. A legtöbbször nem az a lényeg, hogy az egy autó legyen vagy baba, hanem (főleg ha beteg), csinálhasson ezt vagy azt apával. Én voltam a gyerekemmel orvosnál, nyugton maradt (pedig nem olyan alapvetően), boltba mindig vele megyek, ritkán macerás csak.

A lényeg, hogy foglalkoztasd valamivel, és akkor semmi gond nincs.

cziczmiczpindur 2009.02.21. 07:40:12

Felnőttt orvosi váró, jól öltözött, decens anyuka+nagymama+kétéves, egyáltalán semmit nem hoztak magukkal, a kétéves körbe-körbe rohangál, próbál valamihez hozzáérni, mire a két mama egyszerre üvölt: NEEE!!! A gyerek elkezdi élvezni, hogy különösebb következmény nélkül ellenkezhet, minden neee után boldogan, torkaszakadtából felvisít, mire a neee hangereje erősödik, de nem veszik ölbe, nem kezdeményeznek semmit, csak túlordítják egymást. Brrrrrrrr.........
süti beállítások módosítása