Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ünnepeld a Földet!

2009.04.22. 10:07 zaphodbb

A Föld Napján - amiről már tavaly is megemlékeztünk - mi másról is szólhatnának napi posztjaink, mint az újrahasznosításról és az sk készítésű gyönyörűségekről. Ne dobjátok ki a feleslegessé vált tojástartót, vagy éppen a maradék, megfoghatatlan, törött zsírkrétákat, mert itt van pár  ötlet, mire használhatjuk fel őket.

Elsőként személyes kedvencem, a hernyót-tojástartóból kreációt mutatom meg. Semmi mást nem kell hozzá tennünk, mint lefesteni a félbevágott tojástartó doboz alját zöldre, majd hagyni megszáradni. Fonalból készítünk pici sárga és zöld, vagy amilyen szín tetszik pompomokat, egy előző posztunkban linkelt technikával, de aki a '80-'90-es években volt általános iskolás, az úgyis tudja, hogy kell, a későbbi generációról meg nem tudom, nincs tapasztalatom. A sárga pompomokat ráragasztjuk a tojástartó dudoraira, a két zöldet pedig a szemnek. A szeme it a képen készen kapható szemből van, de mi filccel is rajzolhatunk, vagy ragaszthatjuk papírból is, ha nincs ilyenünk otthon. A csápjai zseníliadrótból vannak, ezt kreatív boltban tudjuk beszerezni hozzá.

Következő versenyzőnk a maradék zsírkrétákból készült, többszínű zsírkréta. Jelen esetben a képünkön a Föld Napja alkalmából, kicsi Föld bolygókat készítettek. Ezt bármilyen színkombinációban lehet természetesen, mondjuk, nem árt, ha a két-három szín, amit keverünk, megy egymáshoz, így elkerülhető, hogy ha a gyermekünk pont azzal a részével rajzolna, ahol összeérnek a színek, hányásszín jöjjön létre a papíron.

Nincs másra szükségünk, csak egy muffin sütőformára, és bele papírra, sütőpapírra. A papírba rakjuk a kis darabokra tördelt zsírkrétát, olyan színeket, ami jól esik. Az adott képen lévőt két rész kék és egy rész zöld zsírkrétával érték el. Nem kell sok bele, akkora legyen, hogy a kölök meg tudja jól fogni. Amikor elosztottuk a papírokba a zsírkrétákat, betoljuk a sütőbe 200 fokra. Addig sütjük, amíg a kréták elolvadnak, de a színek még nem keverednek össze teljesen, ez 5-10 perc. Legalább egy órát hagyjuk hűlni, mielőtt kivesszük a formából őket.

Első újrahasznosítós posztunk utolsó darabja szintén tojástartóból készült, és szerintem tündéri. Virágok, amiket ránézésre is el tudunk készíteni. Kivágjuk a tojástartó dudorait, és megfestjük szép színűre azokat, amiket sziromnak szánunk. Ami a közepének készül, azt jóval alacsonyabbra vágjuk és világosabb színnel festjük be. Majd ezt a kettőt összeragasztjuk, az alacsonyabbat bele a magasabba. A szára zöld zsenília drót, mint a hernyónk csápja. Sokszínű és vidám dekoráció lehet belőlük az asztalra.

Forrás: Baby Center

2 komment

Címkék: kiegészítő gyerek ünnep szülő anya apa kreativ üzenet idea öko recycle sk dekor csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr91077768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.04.22. 15:32:50

jó ötletek, a papírvirágnak nekiesünk ezerrel!

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.04.22. 19:18:04

@Krizzta: ha kész van ne felejtesd el lefotózni és elküldeni nekünk a jobb oldalt lévő mélcímre, hogy kitehessük az "Alkot az Olvasó" sorozatunkba:)
süti beállítások módosítása