Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Sátrat a gyereknek!

2009.06.17. 10:58 felhasznalo

Bújkálni minden kiskölök imád, emlékezzetek csak vissza, hogy az asztal alatt milyen jókat lehet játszani, vagy hogy két széket leborítva egy takaróval milyen isteni bunker építhető.

Most, hogy meleg van, süt a nap, áldás lehet, ha van kertje az embernek, ki lehet települni akár egész napra, töltekezni felfelé a jó kis meleggel, begyűjteni belőle minél többet a majdani szürkébb, téli napokra. A gyerekeknek is sokkal jobb a friss levegőn játszani, mint bent a lakásban. A melegben viszont jól esik néha megbújni, egy kis árnyék, egy kis szunya, nem is kell több sokszor a boldogsághoz.

Készítsetek hát a kölköknek sátrat! Nem kell hozzá sok, egy kis varrótudás, de még az sem haladó szinten, némi kötél, egy kevéske gatyagumi. Ügyesebbek többféle anyagból is dolgozhatnak, a hozzám hasonló kezdők viszont meglévő anyagot is feltunningolhatnak.

Nagy vonalakban írom csak le, mit kell csinálni, szerintem ez úgysem annyira bonyolult, hogy a kép alapján le ne vennétek a dolgot: nagy darab anyag, középen kettéhajtva, hajtásnál két lik, amibe mehetnek a feszítő kötelek. Aljára 6-8 (oldalanként 3-4) gatyagumifül, ezzel lehet kifeszíteni a cövekekkel. Bele egy matrac vagy pokróc, és kész.

Aki elkészíti, ragadjon fotómasinát, lőjjön róla egy képet, és küldje el nekünk!

Forrás: Ohdeedoh

4 komment

Címkék: szülő anya apa kert játszóház textil sk csecsebecse kuckó

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr331190525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dortje 2009.06.17. 16:27:06

Na, ez is tök jó. Bár azt is el tudom képzelni, hogy egy kötelet kifeszíteni keresztben, lepedő rá, és a 4 sarkát rácsomózni a cövekre...

Dortje 2009.06.17. 16:29:11

persze az nem nézne ki ilyen tuttin.... :)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.06.17. 17:36:59

@Dortje: na ja, az is a kezdőknek való verzió, az olyanoknak, mint én.:)

Vacskamati4 · http://vacskakucko.blogspot.com/ 2009.06.17. 20:05:40

Abszolút kezdőknek való verzió (mi ezt csináljuk) "szárnyas" ruhaszárítóra keresztben nagy plédeket teríteni- attól függően, mettől meddig lóg, alakíthatod ki a bejárati ajtót. Nekünk két ilyen szárítónk van+ lányok kisháza + kisasztaluk, egész labirintust tudunk vele kialakítani, és persze pillanatok alatt szétkapható.

Kertbe ötlet (nálunk ha végre meglesz a hintához az állvány, de egy fára is köthető) régi lepedőkből hosszú háromszögeket vágni, összevarrni és a gyerekek textilfestékkel fessék ki. Indiánsátor saját motívumokkal, kéznyomokkal. :D
süti beállítások módosítása