Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Játszóház a kertbe

2009.07.17. 09:46 felhasznalo

Régóta tervezgetem már, hogy írunk majd sk elkészíthető játszóházakról, s bár ezekről nekem egyből az amerikai filmekben látható, fára épített kuckók jutnak eszembe, a Miko Design oldalán talált kisház annyira megtetszett, hogy muszáj említést tenni róla.

A kisházat természetesen a szülők dobták össze a lányoknak néhány hetes melóval, aminek azt hiszem, minden perce megérte. Az ötletet a cigány karavánkocsik ihlették, innen ez a jellegzetes forma. Apuka a tervezgetés után nekiállt fűrészelni, kopácsolni, anyuka pedig addig a házikó berendezésén gondolkodott.

Végül elkészült a kisház, amelynek zsalugátereit táblafestékkel festették le, így lehet rá írni, ha a lányok boltosat szeretnének játszani. Bent rengeteg textília színesíti a lányok játszóhelyét, párnák, függönyök, zászlócskák. A tárolást polcokkal, dobozokkal oldották meg az ügyes és kreatív szülők, ráadásul a hencsergőhely tulajdonképpen két méretes,  felnyitható tároló is egyben, amelyben a lányok elkülönítve tarthatják kincseiket.

Kapott még a házikóban helyet egy játékkonyha is, minden kislány álma, rengeteg kiegészítővel a szivárvány minden színében. És még terasz is van, amit a gondos anyai kéz rengeteg virággal ékesített.

Nekem nagyon tetszik, nagy meló lehetett, de mázlisták ezek a kislányok, hogy ilyen szüleik vannak. Ha valakinek netán lapulna otthon, a kertjében egy hasonló kis ékszerládika, ne legyen rest, ragadjon fényképezőgépet, és tüstént küldje el nekünk!

 

Forrás: Miko Design

3 komment

Címkék: játék gyerek szülő anya apa kert játszóház sk csecsebecse kuckó

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr211247453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

muzsika 2009.07.17. 12:17:31

Erről jut eszembe, az Ikeahacker-en az utóbbi időben több babakonyha is volt, ha gondoljátok, kukkantsatok be!

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.17. 13:12:34

@muzsika: mostanában nem jártam arra, de majd ránézek. kösz a tippet!

BCili · http://cili-milim.blogspot.com/ 2009.07.17. 15:03:33

A Tisztántúlon egy kis városba, ahol nagymamám élt volt egy ilyen házikó, a szomszédságban fenn a fa tetetjén. A legszebb pedig benne, hogy már anyukám is abban játszott. Sajnálom, hogy fotó nem készült róla, de gyerekként csak ámuldotam benne és persze jót játszottam.
süti beállítások módosítása