Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Plafonbölcső

2009.07.31. 18:09 Cyr

Bár a bölcsővel, mint műfajjal a magam részéről nem sikerült sem megbarátkoznom, sem közelebbi ismeretséget kötnöm, ez a függesztett plafonbölcső a Mawok-tól számomra egész meggyőzőnek tűnik. Van persze mindenféle tudományos magyarázat, amit ilyenkor beoltanak az emberbe, hogy ez a vertikális ringatás, amire a szóban forgó szerkezet képes, a pocakban való ringatózást hivatott utánozni, miáltal a pocakfájós problémák – huss – szertefoszlanak, sőt, babócánk ezen lágy ringatózás közben még gyorsabb iramban is fejlődik, mint egyébként, hiszen többet lát – jó vicc, magasból én is, de a kezdeti időszak nem feltétlen erről szól.

Amit viszont én látok mindenféle tudományos magyarázat nélkül: ez az egész függesztett bölcső olyan, mint valami plafonról lógázó hordozókendő. Anyai meleg és szívhangok nélkül, ám pozícióilag teljesen stimmel, egyszóval azért annyira nem lehet rossz dolga benne a dednek.

Ráadásul szinte bárhová felszerelhető, ha kell, magunkkal is vihetjük egy-egy utazásra. Nem elhanyagolható tényező, hogy jóval kisebb, mint egy utazóágy, amit ráadásul szerelni is kell minden egyes alkalommal, szidva a kitalálójának az összes felmenőjét minden összecsuklásnál, halkan káromkodj, szívem, gyerek ne ezt tanulja. Ha pedig csupán a kertbe szeretnénk kimenni egy jót hűsölni, oda is jöhet a sarj, ebben a szerkentyűben akár egy fa ágáról is himbálózhat. Szóval csudapraktikus. Ha rajtpozícióban lennék a gyerekvállalás-témában, mint ahogy nem, egészen biztosan felhajtanám, beújítanám.

Forrás: Mawok

7 komment

Címkék: alvás praktikus baba bölcső gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr361278736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dortje 2009.07.31. 19:58:50

szerintetek ezt nehéz megvarrni? (Gondolom a rugó részét nem tudom megoldani, de a többit talán...)

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.07.31. 20:15:15

Nekem nehéz lenne, de ez ugyebár nem mérce :) A gyártó oldalán egyébként találsz egy képet a szétszedett állapotáról is, hátha az segít. És kérjük szépen a képes beszámolót, ha elkészítetted!

vkorsi 2009.07.31. 20:16:05

@Dortje: ahogy a video alapján tűnik, nem lehet nehéz :D valami anyag kell alulra, aminek van tartása, hogy ne csússzon össze. A rugó sem nagy kérdés szerintem, valami bútorrugó megteszi.

Pamina 2009.08.01. 07:45:43

Ha rákerestek arra, hogy "Adamo hinta", meglehetősen hasonló szerkezetet fogtok találni :) a neten ahhoz tutira van szabásminta.

AnnaPanni 2009.08.01. 20:27:55

Emlékszem, mikor az első alkalommal kinyitottuk az utazóágyat. 40 perc.
Ez a mobil lógós nagyon jó, én is filózok egy sk megoldáson, de csak rövid ideig jó, hamar kinövik szerintem. Egy mászó babát én már nem mernék belefektetni, csak ha kifeszítek alá egy védőhálót :)

Dortje 2009.08.01. 20:39:39

Ja, hát igen, nálunk is csak az első kb 3 hónapra gondoltam hogy beszerzünk valami bölcsőfélét, amit a "nagy" kétéves is ringathat mindenféle rizikó nélkül....aztán lehet, hogy csak terv marad, és marad a kölcsön mózes hintatalppal...

@AnnaPanni: Az utazóágy összeszereléséhez szükséges idő exponenciálisan csökken: mi is 40 percről indultunk, és most olyan 2-3 perc is elég. Gyakorlat teszi a mestert

T-eszter 2009.08.03. 03:47:44

ja-ja, öszvisz 2190 SEK az ára :))) azé' az húzós. De ha valaki megcsinálja sk, lécci-lécci pöttyentse ide a folyamatábrát :)
süti beállítások módosítása