Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Képzelet itt és most

2010.05.11. 09:36 felhasznalo

Az nem kétséges, hogy egy gyerek körül a világ egycsapásra át tud változni: az előbb még csak egy kanapé állt itt, most bezzeg egy morajló, hatalmas, habos hullám dübörög a helyén, amit meg kell lovagolni. Egy pillanattal ezelőtt még csak szék, kosarak és ütők hevertek szanaszét a szobában, most meg egy csillogó piros kétkerekű várja szelíd motorosát. Vagy nézzétek, az előbb még lépcső, most meg egy félelmetes, havas-jeges lejtő, csak úgy csábít a lesiklásra.

Tim MacPherson fotóművész - és elsősorban reklámfotós - portfoliójában csupa-csupa brilliáns koncepciójú képet láthattok, talán saját gyermekkori fantáziáit és vágyait fogalmazta meg bennük. Csak úgy nézegetni is jó őket, de ahogy sokszor, az ördög itt is a részletekben rejlik. Például a Hondás reklámban az olajfoltos kölökben és a sarokban álló szerszámosládában. Engem megmosolyogtatnak, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.

Legalábbis ez a sorozat, ugyanis MacPherson készített társadalmi célú kampányt az autista gyerekek megfelelő és mielőbbi kezelése és a tiniterhességek megelőzése érdekében is. Azokon valahogy nem tudtam mosolyogni, bármennyire is jók - és elgondolkoztatók - a képek.

Forrás: Tim MacPherson

2 komment

Címkék: reklám kép gyerek művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr451964569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

basislager 2010.05.11. 17:52:22

zseniális mind, a búvár valami zseniálisan egyszerű, nagyszerű.
süti beállítások módosítása