Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Paranoia vagy védelem?

2010.08.19. 17:23 zaphodbb

Két harmadéves fotós tanonc, Samantha Harvey és Anna Brooks azt a feladatot kapták az egyetemen, hogy fotózzanak osztályokat. Fel  is kerestek egy iskolát, hogy szeretnének képeket készíteni a gyerekekről. Mivel a szülők nem voltak jelen és nem adtak beleegyező nyilatkozatot sem a fényképezéshez, az igazgató úgy engedélyezte a fotózást, ha a gyerekek arca nem látszik a képeken, így készültek az alant látható, háttal ülős osztályképek.

Ez a kis történet felveti azt a kérdést, hogy ez súrolja már a paranoia határát vagy még belül van a személyiségi jogok és a gyerekek védelmén? Etikai kérdést kell vajon csinálni egy ilyen fotózásból? Ti mit szólnátok, ha az iskolából azzal jönne haza a gyerkőc, hogy lefotózta két egyetemista az osztályt? Felháborodnátok? Én valószínűleg inkább kérnék a képekből egy-egy darabot.

Forrás: Samantha Harvey és Anna Brooks

5 komment

Címkék: gyerek szülő művészet iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr592229646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2010.08.19. 20:18:11

Szerintem ez nonszensz, egy baromság. Úgy látszik a 21. században a legfelkapottabb baromság ez a személyiség jogosdis lesz.

Blue_Angel 2010.08.20. 20:31:45

Szerintem meg igenis kelljen szülői hozzájárulás, amíg a bulvárlapok olyan etikai szinten állnak, mint manapság... a lányomnak egy kis osztálytársát brutálisan megölte az apja tavasszal, ezek a hiénák meg mentek fotózni az osztályba, amikor közölték a kis elsősökkel a szomorú hírt. Nem hiányzott volna, h boldog-boldogtalan felismerje és erről kérdezgessék játszótéren, ismerősök közt, így is nehéz volt....

sufi 2010.08.22. 20:47:35

Nekünk a suliban alá kellett írni egy papírt, h engedélyezzük a gyerek fotózását; internetre felkerülhetnek/nem kerülhetnek fel a képek; előre engedélyezzük az összes fotózást, vagy alkalmanként kérjenek engedélyt.
Szerintem (sajnos) a mai világban így kell eljárni.

Timothea,s 2014.08.29. 08:39:13

Itt (Ausztriában) már az óvodában nyilatkozni kellett, hogy engedélyezzük-e, hogy fényképek készüljenek a gyerkőcről.

Igazábó ezen már meg sem lepődtem, mert még előtte kitöltettek velünk egy két oldalas űrlapot arra vonatkozólag, hogy amennyiben atomkatasztrófa ütne be, adhatnak-e jódtablettát a gyereknek és hogy hazaküldjék, vagy a szülő jelentkezéséig maradjon-e az aprótalpú az óvodai falakon belül.

Manapság már, nem lehet eléggé előrelátó az ember (ezek szerint).
süti beállítások módosítása