Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Miért?

2010.09.08. 09:32 felhasznalo

Kedvenc kérdés egy bizonyos korban, aztán később az iskola tesz róla, hogy a gyerek ne nagyon tegye fel többet. Pedig fontos kérdés ez, amivel a gyerek megértheti a világ és annak részeinek működését. De a felnőtteknek egyre kevesebb idejük van, általában mindenre, de a válaszadásra különösen.

Így három kínai designer, Yi-Her Hsu, Kuan-Ju Pan és Yu-Chun Chou, kidolgozták az Oh!Why? koncepcióját, ami gyakorlatilag egy digitális kamera és e-könyv keresztezése, amelyek egymással szinkronizálva vannak. Ezzel a gyerek bármiről készíthet felvételt, ami érdekli, majd otthon, a családi körben szülei elé terjesztheti a nagy kérdést: Miért?

Aztán a szülő vagy tud válaszolni - és akar is -, vagy nem, de akkor meg utánanézhet a dolognak és kielégítheti a gyerek kíváncsiságát. De hagyhat rajta a gyereknek üzenetet is, sőt, a gép még éjjeli fényként is szolgálhatja a gyerek éjszakai nyugalmát. Hátha azalatt megálmodja a csemete a szülőktől esetleg nem megkapott válaszokat.

Mondjuk, vicces, hogy a szülő-gyerek közötti párbeszédet egy gépnek kell elindítania - kap is abszudrisztán taget -, engem ezért is zavar az, hogy egyre korábban kezdenek a kölkök mindenféle masinát használni, persze a szüleik jóvoltából, akik elérhetővé teszik nekik ezeket az eszközöket. Jobb lenne, ha menne a dolog nélkülük is...

Forrás: Gongyesheji.net

Szólj hozzá!

Címkék: design könyv gyerek szülő anya apa gép abszurdisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr212273903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása