Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Egyszer volt - Pléhmobil

2010.10.20. 12:15 szuperapu

Gyerekkoromra visszatekintve, a fémlemezből hajtogatott és zománcfestékkel ékesített különböző játékok mindig emblematikus szerepet töltöttek be. Valahogy a szocialista hiánygazdaság gyenge minőségű pótszereinek egyfajta szinonimáját láttam bennük. Annak ellenére, vagy azzal együtt, hogy annak idején nagyon is jól szórakoztam ezekkel a játékokkal. De a közelmúltban egy japán batmobilba belefutva át kellett értékeljem a dolgokat, látván, hogy a világ szabadabbik felén is ez volt anno a játékipari trend.

Ráadásul a kapitalista gyártmányú lemezautók és egyéb lendkerekes járművek, így a képek alapján, minőségben sem nagyon kerültek az egykori Lemezárugyár termékei elé. Persze a képek csalókák, az emlékek meg még inkább. A régi szép időkben egy kicsi szivar alakú versenyautó is maga volt a tökély, a lendkerekes motorosról nem is beszélve.

Egy világító berregő, majdhogynem multifunkciós holdautó pedig maga volt a megtestesült csoda. Biztos mindenkinek volt valamilyen pléhmobilja, vagy vágyakozott egyre, amit a szomszédban, óvodában látott.

Neked milyen volt?

Forrás: Magyar Lemezárugyár

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek jármű fiú egyszer volt

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr762382888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása