Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Hagyománymentes karácsonyfák

2010.12.10. 19:15 zaphodbb

Mivel tavaly már írtam egy lázadós karácsonyfás posztot, így hagyománnyá nyilvánítom és idén karácsonykor sem hagyom ki a rendhagyó, minden hagyományostól eltérő karácsonyfák bemutatását. Már csak a miheztartás és a mosolygás végett is.

Elsőként a legnagyobb kedvencem álljon itt: Shi Jinsong művészeti remeke, ami véletlenül sem kerül egy lakásba sem. Azért sem, mert jó eséllyel életveszély lenne megközelíteni, ahogy elnézem. Ez a klingon-karácsonyfa azért biztos, hogy boldoggá tenne sok Star Trek rajongót, ha megszerezhetnék.

Martha Stewart, az sk cuccok nagyasszonya nem maradhat ki természetesen a körből, pár különleges karácsonyfát tőle is hoztam. A papírtasakos és a vattával díszített változatra a már szállóigévé vált, homlokcsapkodós, hogy-ez-miért-nem-jutott-nekem-eszembe kategóriába esnek. Nekem leginkább a vattapamacsokkal teleaggatott lopta be a szívembe magát, ki is fogom próbálni az itthoni fán, egyszerű és látványos. Ráadásul a csajok biztos, hogy szívesen elkészítik velem.

A bonsai fa már nem az a féle, amit otthon hipp-hopp elővarázsol az ember lánya, de kétségtelenül van varázsa az ázsiai karácsonyi hangulatnak.

Az eddigi legviccesebb karácsonyfa nekem, ez a házon nevelt darab. Avagy a fa köré építették a házat, még az is lehet. Mindenesetre elég furcsa megoldás, arról nem is beszélve, hogy egész évben lehet kerülgetni egy hatalmas fenyőt a házban,  hogy aztán egy egész rövid időre hasznát vegyük. Nem fogadnám be.

Szigorúan férfiaknak ajánlatos a láncokból összerakott fa, melyen díszítésként helyes traktorok lógnak. Szépnek nem mondható, ám annál kreatívabb, főleg, ha egy bontóban dolgozik az ember és hozott anyagból kell karácsonyoznia.

Ha egész évben gyűjtögettük a műanyag palackokat, akkor itt a remek ötlet, hogyan hasznosítsuk őket újra. Kicsit tapossuk meg őket, fessük zöldre és pirosra, akasszuk szépen egymás mellé karácsonyfa-alakzatban, majd világítsuk ki és máris kész a rendkívül környezetbarát, ám kissé csúnyácska karácsonyfánk.

A bevásárlókocsikból összerakott fa egy nagy fricska a fogyasztói társadalomnak, így kedvencelnem kell természetesen. Mert miről szól mára már a karácsony? Valóban a bevásárlókocsikról és a felhalmozott, össze-vissza vásárolt ajándékikról. Egy kedves ismerősömet idézi fel nekem ez a fa, aki sk dolgokat ajándékoz a szeretteinek huszonévesen is, amit én becsülök és azt hiszem, nagyobb értéke is van az ő ajándékainak, mint - teszem azt - egy orrszőrvágónak a fa alatt.

Hogy egy kicsit dizájnkodjunk is, művészi karácsonyfákat is hoztam, bár csak nyomokban emlékeztetnek karácsonyfákra. Bármennyire jól néznek ki ezek a papírkúp-fák, az a nagy hátrányuk, hogy nem lehet rájuk aggatni szaloncukrokat, ez pedig, sajnos, elveszi számomra a karácsonyi hangulatukat.

Másik nagy kedvencem a spirál karácsonyfa, ami szintén egyszerű, mint a faék, mégis mutatós és modern. Nem mellesleg pedig, mivel a plafonról lóg, nem érhet meglepetés minket, feldőlni nem fog. Egy minimál környezetben nagyon is el tudom képzelni.

A tollból készült fa olyan, mint egy nagy hókupac, kedves, játékos, önmagáért szép. Dísziíteni nem kell, hiszen magában dísz, úgy, ahogy van és persze nem is lehetne ráaggatni semmit, ha akarnánk sem, a tollak nem a teherbírásukról híresek.

Kicsit elvadult ötlet és a Brian életében tuti kövezés járna érte, ugyanis a képen egy bibliából faragott karácsonyfa látható. Persze, stílszerű, hiszen mi másból is lehetne hitelesebb fát kreálni, mint pont a Bibliából, ugyebár.

A vérbeli informatikusok fájára valók ezek az alaplap-díszek. Újrahasznosításhoz sorolom ezt is, annak alapján, hogy nálunk mennyi ilyen cucc gyűlt fel az évek során, mondván számítógépből kivenni lehet, de kidobni nem bármit is. Lehet, hogy én is nekiállok, és feldolgozom a jó-lesz-még-valamire kütyüket, és dísz lesz belőlük.

A legfelső rétegnek való az 1 millió dolláros fa, amit 21.798 gyémánttal és 3.762 kristállyal díszítettek fel. Lenyűgözően szikrázhat élőben, de úgy sejtem, túl közel nem merészkedhet hozzá senki, épp csak egy díszt kellene róla elemelni, és máris rendezve lenne a lakáshitel.

Kedves biciklis barátaim kedvért álljon itt a biciklikből összerakott karácsonyfa, mert szeretjük a megszállott bicikliseket, és kívánunk nekik ilyen fát, amiben gyönyörködhetnének. Vicces és kifejezetten agyament, úgyhogy természetesen nekem is tetszik.

Végezetül jöjjön a csoki-szekció. Az első, hatalmas csokikarácsonyfa olvasztott csoki felhasználásával készült, 10 méter magas és 4 tonnát nyom. Hívhatjuk monstrumnak nyugodtan. Bevalom, a közeli képen számomra egy cseppet sem étvágygerjesztő, de el tudom képzelni, mit művelne vele egy csapatnyi óvodás. A csokitélapós darab pedig egyszerű-de-nagyszerű ötlet, hosszú élete nem lenne, ha a lányaim kezei közé kerülne szegény.

Láttatok még valahol furcsa, különleges vagy teljesen elszállt karácsonyfát? Ha igen, linkeljétek be kommentbe!

10 komment

Címkék: design kiegészítő ünnep kreativ abszurdisztán idea recycle hellókarácsony dekor csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr772448661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irise 2010.12.10. 22:42:46

Ilyen sok undorító dolgot egy rakáson régen láttam. Már érdemes volt.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.12.11. 06:29:01

Csak el ne terjedjenek! Mi lesz akkor a faárusokkal?!

qwertzu 2010.12.11. 06:54:27

A bonzai és 3 szinten átérő, tetőn kijövős az nagyon tetszik. A spirál akár jó is lehetne, de egy ilyen spirálnak szerintem az a lényege, hogy felszálló meleg levegő hatására forog. Ez viszont semmikép nem teszi, mert leér a földre.

qwertzu 2010.12.11. 06:57:57

"Az eddigi legviccesebb karácsonyfa nekem, ez a házon nevelt darab. Avagy a fa köré építették a házat, még az is lehet."

Hát szerintem simán 3 darabba vágott 1 nagy fenyőt.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.12.11. 08:23:56

Egy elvadult barátom egyszer gyorsan akart túl lenni a fa felállításán és díszítésén. Kötött a szárára egy kötelet, fejjel lefelé felszögelte a fát így egy mennyezeti gerendára, elsősegély dobozból gézzel betekerte, meg a kamrából kihordta a kolbászokat, azokat akasztgatta az ágakra. Elég morbid látvány volt.

Turanga Leela 2010.12.11. 08:40:06

"Persze, stílszerű, hiszen mi másból is lehetne hitelesebb fát kreálni, mint pont a Bibliából, ugyebár."
A karácsonyfa állítás nem alapvetően keresztény szokás, már a vallás megjelenése előtt is állítottak. Nekem amúgy a műanyagflakonos tetszett,nem olyan csúnya:)

HúszTíz 2010.12.11. 10:15:25

Hát az a posztmodern spirál-karácsonyfa aztán nem semmi; vajon mennyi ideig tarthatott kitalálni ? :-DD

sarosmokaszin 2010.12.14. 10:33:08

Itt egy igen egyszerűen megvalósítható példa: www.geekware.ca/blog/?p=43
Ugyanezen az oldalon rengeteg elektronikus hulladékból újrahasznosított karácsonyfadísz ötletet lehet találni.
süti beállítások módosítása