Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Hegymászás zenei aláfestéssel

2011.03.23. 08:17 felhasznalo

Nem is értem, hogy nem jutott még senkinek sem eszébe a felhúzható zenélős játékok ezen verzióját elkészíteni. Eddig én még csak olyat láttam, aminek a felépítése a következő volt: akasztó, plüssdög, fenékből kilógó felhúzó zsinór, amit lehúzva indul a zene.

A svájci Kiener Spielwaren úgy gondolta újra ezt a témát, hogy belevitte Svájc pár jellegzetességét: a hegyeket és a hegymászást is. Itt ugyanis a felhúzó zsinór még egy funkcióval bír: a hegyről lelógva ez tartja az aprócska hegymászó figurát, aki lassan, de biztosan tör felfelé, csúcstámadásra készülve a Matterhorn-on, az Alpok hetedik legmagasabb csúcsán. És mivel a hegy gyomrában elrejtett szerkezet működése húzza fel a zsinórt - a szokásos módon -, teszi mindezt kellemesen altató, zenei aláfestésre.

Utóbbi egyébként az egyetlen, de elnézhető hibája a svájci hagyományok megjelenítésének: sokkal viccesebb lett volna, ha jódlizik a gép. Igaz, akkor a gyerek sem aludna el tőle...

Forrás: Kiener Spielwaren 

1 komment

Címkék: játék gép baba dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr842763510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Masni__ 2011.03.25. 08:18:19

Ha hozzáadjuk a hanghatással felidézett havasi gyopárhoz a kis vörös-fehér keresztet, már meg is kaptuk a Schweiz Tourismus jelképét. Úgyhogy majdnem olyan svájci ez, mint a jódli (még ha az Edelweiss osztrák vonatkoztatású szándékkal íródott is)
süti beállítások módosítása