Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Fakórház

2011.10.03. 12:02 szuperapu

Gyereknevelési stratégiám egyik vezérfonala, hogy az utódaimnak piacképes szakmát adjak a kezébe. Magyarán szólva, önző módon igyekszem a gyermekeimet úgy terelgetni az élet útvesztőjében, hogy a későbbiekben ne jelentsen nekik gondot - sem anyagilag se morálisan - öreg szüleik ellátása. És ebben nagyon hasznos segítséget nyújtanak az orvosos játékok.

A japán Horiuchi cég elsődleges célja a Preparawood sorozat megalkotásánál persze nem ez, hanem a gyerekek vizsgálatoktól és kórházaktól való félelmének leküzdése volt. Ez sem ördögtől való célkitűzés, és a lényegen nem változtat. Fantasztikus kis készletet sikerült összehozniuk, ami ráadásul a gyógyítás témakörének legszélesebb spektrumát fedi le.

Elsőre talán vizuális ellentmondásnak hat a high-tech műszerek egyszerűsített nyers fa megjelenése, főleg egy MRI vagy testszkenner esetében, de az alapkoncepcióhoz ez is tökéletesen illeszkedik. Így lesznek ezek a berendezések barátságosak és játszhatóak. Olyannyira, hogy Japánban gyermekkórházak, általános kórházak és más egészségügyi létesítmények használják országszerte kis betegek játékos megnyugtatására és tájékoztatására. Ezzel csökkentve a vizsgálatokkal járó megpróbáltatásokat, meg az azokkal járó plusz időt.

Forrás: Horiuchi
 

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr633259586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása