Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Ha már kicsi a rácsoságy

2011.10.03. 16:38 felhasznalo

Ha a gyerek egyáltalán használta is valaha, akkor is eljön az a perc, mikor a rácsoságy már kicsinek bizonyul és/vagy a gyerek már nem hajlandó aludni benne és/vagy kaszkadőröket megszégyenítő mutatvánnyal száll ki és be, kénye-kedve szerint. A mi idegeink rovására. Szóval, eljön az a pillanat, mikor a szülők kénytelenek gyerekágyat venni a dednek. És akkor felmerül a kérdés: mi legyen a kisággyal?

Ha kölcsönkapott darab, mint anno a miénk volt, nincs para, csak vissza kell adni a gazdájának. Ha viszont nem, akkor a legtöbben vagy szétszerelik és leteszik a pincébe, vagy kiteszik lomtalanításkor - azért az ilyenért csapnék ám a pazarló kezekre -, vagy keresnek valakit, akinek kölcsönadható. Ha van.

Ha nincs, akkor is maradhat ám a lakásban, ha van ötletünk és kedvünk átalakítani. Mi most csak két ötletet osztunk meg veletek, mindkettő pénztárcakímélő megoldás lehet, hiszen kivált más, később szükségessé váló bútorokat.

Lehet például a kiságyból tárolópolcos lerakó, ha az egyik rácsos oldalát polcként beszereljük, és a tetejére egy lapot rögzítünk. Üvegből, fából, bármiből.

Vagy használhatjuk továbbra is a gyerekszobában, ha olyan asztalt készítünk belőle, aminél a gyerekek kisebb korukban rajzolni tudnak, később, feljebb emelve pedig akár tanulni is. Ráadásul a kiságy méretétől függően akár ketten is. Ez esetben az oldalsó rácsot ki kell venni, az alapot magasabbra rögzíteni, vágni bele egy megfelelő méretű MDF lapot, és kész.

Ha táblafestékkel lefestjük, az már csak hab a tortán. Ahogy az is, hogy a többi rácsot különféle apróságok tárolására használhatjuk. Sőt, én a leszedett oldalrácsból is tárolót készítenék...

Esetleg Nektek van még egyéb ötletetek?

3 komment

Címkék: gyerek alvás asztal polc baba kreativ tárolás idea recycle ágy gyerekszoba íróasztal kiságy sk kisbútor

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr513272842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.10.03. 20:34:33

Még sose láttam igazán ötletes alakítsuk-át-valamivé-a-megunt ...-t, de ez nagyon jó:D! Elraktározom az ötletet a jövő számára...

Bohusek 2011.10.05. 12:26:33

Én már most kiteszem a pulyát belőle, mert kéne a hely a dolgoknak. Nagyon jó!
süti beállítások módosítása