Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Mikor még csak várjuk

2008.01.22. 16:38 felhasznalo

Nem is gondolnánk, mennyi mindennek kell majd megfelelnie a gyermekünk szobájának. Egyrészt legyen kényelmes, funkcionális, praktikus, biztonságos, és ezt még egyszer: biztonságos, no meg nem utolsósorban szép.

Az sem árt, ha sikerül olyan gyerekszobát kialakítani, ami a gyerekkel együtt nő és változik, hiszen 10 évesen elég ciki a barátokat zsúrra hívni a lufis macikkal díszített birodalomba.

No, persze, nem minden családban jut egy különálló szoba a gyereknek. Sokszor évekig a szülők szobájában lakik-alszik a kicsi is, de ilyenkor is érdemes legalább egy sarkot a gyerek számára kialakítani. Olyan kuckófélét, ahová elvonulhat, ahol játszhat, pihenhet.

Általános, hogy egy szobán két gyermek osztozik, akár két különböző nemű és eltérű korú gyerek. Ilyenkor a legnehezebb tán a szülők dolga, hiszen mindkét gyerek igényeinek - nagyobb korban pedig már az ízlésvilág sem hagyható figyelmen kívül - megfelelni embertpróbáló feladat.

 Ha még csak első gyermekünket várjuk, hajlamosak vagyunk bedőlni minden marketingfogásnak, és töménytelen mennyiségű összeget felesleges dolgokra költeni. Pl. vegyük a szépséges babaszoba bútorokat, amelyeknek olykor kifejezetten csillagászati áruk van, és amelyeket legfeljebb 3-4 évig tudunk igazán használni. Persze, egy-egy jó darabra érdemes benevezni, ha az mondjuk, kitart a gyerek iskolás koráig.

Érdemes tudni, hogy a kisbabák előnyben részesítik a tiszta színeket a pasztel színekkel szemben, jobban érdekli őket egy mintás felület, mint az egyszínű, de természetesen a színek és minták tekintetében nem érdemes náluk sem túlzásba esni, hiszen pl. egy vörös fal ugyanolyan idegesítően hat egy 2 hónapos emberpalántára, mint anyjára-apjára. 

Az anyukák úgy a terhesség 36. hete tájékán majd megvesznek egy kis lakáscsinosítgatásért, takarításért, úgyhogy Apukák! kalandra fel, tessék segíteni nekik és jó munkát!

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság terhesség kismama baba gyerekszoba kiságy

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr30307422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása