Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

A sírásfordítógép

2008.04.20. 12:08 felhasznalo

 
Még egy olyan kütyü, amitől kissé leesett az állam. Drága anyukák-apukák, íme a sírásfordítógép!
 
Kezdő szülőknél szinte törvényszerű az a pánik, amit a baba számukra érthetetlen sírása jelent. Ugyan pár hét elteltével már tökéletesen megtanulnak babául szegények, de az biztos, hogy alig megérkezett kicsinyünk panaszos bömbölését hallgatni több mint idegtépő. Kétségbeejtő. Úristen, mi baja lehet?
Az ember logikusan gondolkodva végigpróbál sok mindent: biztos fázik, unatkozik, anyára vágyik, fáradt, fáj valami, bepisilt, bekakilt, éhes. Ezek között biztos, hogy ott rejtőzik a megoldás, de időbe telik, míg eleinte beletrafálunk.
No, a fenti gép a mi kezdeti töketlenségünket hivatott ellensúlyozni. A baba sírásának frekvenciájából megállapítja, miért is a sírás, majd ezt közérthető jelekkel a zaklatott és kifáradt szülők tudtára is adja. Anya-apa meg eldöntheti, hogy hisz-e a gépnek és annak megfelelően cselekszik, vagy sem.
A gondom a dologgal csak annyi, hogy ha már ebben a dologban is egy gép „gondolkozik”, akkor mi lesz az úgynevezett ösztönökkel? És ha nem vesszük a fáradtságot ahhoz, hogy kényelmetlenségek árán, de megtanuljuk gyerkőcünk jelzéseit, akkor mi lesz később? Vagy a beszéd beindulásáig erre a kütyüre kell támaszkodni?




Forrás: Why Cry

1 komment

Címkék: szülő anya apa gép baba abszurdisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr26433844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cszs 2008.09.05. 23:33:51

Hökkk....meghökkentem. Hogy miket ki nem agyalnak???
süti beállítások módosítása