Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Modern művészet az Old Navy kínálatában

2008.12.16. 13:35 felhasznalo

Az Old Navy karácsonyi kínálatában - és úgy általában a gyermektermékek között is - üdítő színfoltot jelent a Charley Harper kollekció, melynek darabjai között nemcsak könyvek, kirakók és egyéb játékok, hanem pólók is megtalálhatók.

Charley Harper Nyugat-Virginiában, Frenchtonban született 1922-ben, és főleg vadvilág témájú képeivel, posztereivel és könyvillusztrációival vált híressé. Szüleinek farmját hátrahagyva, a Cincinnati Művészeti Akadémián folytatta tanulmányait. Itt ismerte meg egyébként feleségét is, akivel 1947-ben házasodtak össze.

Később Charley régi alma materében tanított, miközben saját reklámcégével is foglalkozott. Munkássága során számtalan könyvet illusztrált, melyek közül a legismertebb talán a „The Golden Book of Biology”. Mivel legfőbb témája mindig is a természet volt és képein visszatérő szereplők voltak az állatok, több olyan természetvédelmi szervezettől is kapott megbízást, mint a National Park Service, a Cincinnati Állatkert vagy az Everglades Nemzeti Park.

Művészetére a minimál realizmus volt a jellemző, Harper mindig a lényegét ragadta meg a tárgynak, a lehető legkevesebb vizuális elemmel megjelenítve. Saját bevallása szerint: „Mikor egy vadállatot vagy madarat látok, nem látom a szárnyakon a tollakat, csak a szárnyak számát. Izgalmas alakzatokat, színkombinációkat, mintákat, textúrákat, megragadó viselkedési formákat érzékelek,  végtelen lehetőségeket érzékelek.”









Forrás: Old Navy

Szólj hozzá!

Címkék: design játék könyv gyerek baba hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr82826067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása