Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Biciklizni márpedig meg kell tanulni!

2009.03.24. 18:13 zaphodbb

Sokat hallottam apámtól a címben szereplő mondatot, amikor rohadtul elegem lett a nyolcszázadik esés után, és nem akartam visszaülni. De persze visszaraktak a biciklire, majd elestem még nyolcszászor, mire megtanultam.

A Purdue University két diákja: Ryan Lightbody, Matt Grossman, és tanáruk: Scott Shim, erre talált megoldást a SHIFT nevű bicikli-designnal. A hátsó kereke forog érdekesen, a képen tanulmányozható, hogyan: egyszer kétkerekű, aztán összevonódik és másfél kerekű,  majd egykerekű aztán kétkerekű és így tovább. Így elvileg a gyerkőc könnyebben megtanul vele egyensúlyozni annyira, hogy a végén már menjen két keréken is az a fránya biciklizés, esések nélkül.  Merthogy egyszer két keréken, aztán egy keréken kénytelen menni. A tervezésben részt vett Scott Shim négyéves fia is, ami külön emeli a bicikli fényét.

Forrás: design-engine

1 komment

Címkék: design biztonság sport gyerek bicikli úton idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr931020080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egeresz 2010.04.17. 22:32:19

Az vele a baj, hogy a haromkereku biciklivel alapvetoen maskepp kell menni, mint a ketkerekuvel. Kanyarodaskor a haromkereku nem dol oldalra, a ketkereku meg igen.

Ha a fent emlitett jarmu ket hatso kereke kozel van egymashoz ("masfeles" allapot) akkor nem ketjerekukent, hanem nagyon borulekony haromkerekukent viselkedik, ami mondjuk teljesen kezelhetetlen (problemasabb, mint akar egy rossz ketkereku).

inkabb egy hosszu elorenyulasu, nagy utanfutasu, tehat konnyen egyensulybantarthato ketkerekuvel lenne jo kezdeni. Sajnalatosan a picurka gyermekbiciklik pont rovid elorenyulasu, roppant pici utanfutasu, nagyon borulekony joszagok. Ha az apa ezt nem erti, akkor csak nez, hogy miert nem tud a kolke bicajozni, mikor az olyan egyszeru.

Abban a gyermekkori emlekben inkabb az apa turelmetlensege volt a gond, es nem pedig a bico.
süti beállítások módosítása