Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Képet a gyerekszobába 12.

2009.09.08. 18:15 Cyr

Látom, ahogy egy szűk kis utcácskában megbújó mesebeli  játékbolt kirakatára tapasztom egy november végi estén az arcomat - a fázós szürkületben hunyorogva kigyúlnak az utcai lámpák, sárgás fényt szórva maguk köré -, hidegtől piros orrommal párafelhőket fújva a kirakatüvegre, azon át bámulom a zsiráfot, a bárányt, a játékmackót és a többieket.

Ők kíváncsian visszanéznek rám az üvegen túlról, mintha mosolyognának, az imént a kakas abban a zöld mellényben úgy láttam, biccentett is udvariasan, bár kissé kimérten. Hopp, az a pizsamás mackó a lendülettől felborult, a három kugliállat szomorúan nézi - segíteni kéz nélkül hogy is tudnának neki -, én megdörgölöm a szemem és szipogva elindulok hazafelé a nyirkos őszi estében.

Amikor először nézegettem ezeket a bűbájos, elmosódó vonalakkal, szinte álomszerűen megfestett játék-portrékat, némelyikben a saját itt-ott, lakásszerte felbukkanó játékainkra ismertem. Ettől olyan varázslatosak számomra, mintha régi ismerősök lennénk, szinte átmelengeti az  ember lelkét, ha ránéz egy-egy, minden bizonnyal nagy becsben tartott kedvencet ábrázoló képre: nocsak, te is itt vagy?

Jennifer Maher alkotásai egytől-egyig egyedi megrendelésre készülnek, a kis tulajdonosok hálótársát, nyúzható-szeretgethető cimboráját a gyerekszobájuk falán is megörökítendő. És bár egyediek, azt érzi az ember, akár ha a mieink lennének, éppen innen, a játékpolcról, vagy talán a játékoskosár tetejéről, valahonnan, a gyerekkorunkból.

Forrás: Custom Toy Portrait

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek művészet fal gyerekszoba dekor képet a gyerekszobába

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr791363155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása