Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Örökzöld klasszikus

2009.09.29. 10:05 felhasznalo

Léteznek a bútordesign terén is örökzöldek, olyan darabok, melyek nem nagyon akarnak vagy bírnak kimenni a divatból. Ilyen a Ray és Charles Eames által tervezett elefánt ülőke mellett a Children's Chair is, amit nyilván Olvasóink nagy része kapásból gyerekszéknek fordít, és milyen jól teszik.

Ez a remekbe szabott kis szék először 1945-ben jelent meg a piacon, amely egy akkoriban vadonatúj eljárással, formázott, hajlított furnérból készült. Pontosítsunk, úttörő volt az alapanyaghasználatban. Hogy mennyire különleges szék került ki a tervezőpáros kezei közül, mi sem példázza jobban, minthogy számos más tervező munkáján is érződik a kisszék hatása. És mivel a szék régi kiadásának példányai valahogy még az aukciós oldalakon vagy a régiségkereskedőknél sem kaphatók - vagy ha igen, horribilis áron -, most újra gyártották a kisszéket, persze csak limitált szériában. Piros vagy natúr színben vásárolhatják meg a designfüggő szülők csemetéiknek.

 

Forrás: Eames Gallery

Szólj hozzá!

Címkék: design gyerek szék gyerekszoba ray & charles eames

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr581400879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása