Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Aktuális vágyaim egyike – az Eames Elefánt

2009.02.26. 18:53 satöbbi

Elég hihetetlenül hangzik, de a design már 64 éves, persze aki ismeri a tervező páros egyéb munkáit, az tudja,hogy egy nem mindennapi életmű darabjairól van szó. Az első Elefántot 1953-ban gyártották hajlított rétegelt lemezből, natúr és vörös színekben.

Mivel a fából készített verzió nem "annyira" strapabíró, nehezben viseli a narancslevet, matricákat és zsírkréta támadásokat, ezért idén a Vitra előrukkolt a műanyag verzióval. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ez már egy megfizethetőbb darab, persze ezt csak félve mondom, mert a gazdasági világválság idején valószínűleg nem sokan fognak félszázezer forintért játékot venni a gyereküknek.

Azért én gondolkodom rajta, és reménykedem,hogy valahogy mégiscsak sikerül egy ilyet szerezni. A gyerekszobába, a kertbe, a homokozóba, a zuhany alá, vagy akárhová, hiszen bármit kibír - gondolom én!

Forrás: Vitra 

Szólj hozzá!

Címkék: design játék gyerek gyerekszoba ray & charles eames

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr87966464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása