Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Unalmas órák ellen

2010.02.03. 09:31 felhasznalo

Ti is biztosan hallottátok és nyilván mondtátok is már, hogy okos gyerek nem unatkozik. Aztán néha mégis. Mert semmihez sincs kedve, vagy épp semmi ötlete sincs, és különben is, bal lábbal kelt fel a jobb helyett, ráadásul az orra lóg.

Vannak ilyen napok, és az tuti, hogy ezek a leghosszabbak nemcsak gyerek, de szülőszemmel is. Mert - ahogy mondani szokás - ilyenkor a szar se jó. És nem egyszerű kizökkenteni a kölköt ebből az érzelmi mélyhullámból - igaz, nem is feltétlenül kell, hiszen jó, ha a gyerek megtanulja önmagát is szórakoztatni, nem mindig a külvilágtól várja, hogy jól érezze magát.

Azért ezzel az igazán remek ötlettel - amit a Chicken Counting blogon találtam - érdemes esetenként próbálkozni, hiszen néha tényleg csak az ötlet hiányzik. Készítsünk néhány kartonkarikát - csupa használt és maradék papír is tökéletes hozzá, így még környezetbarát is a dolog -, és mindegyikre írjunk rá egy-egy igazán remek és izgalmas tevékenységet.

Olyat, amit a gyerek egyedül is képes elvégezni: például hóerőd építés - amíg még van hó -, egy új könyv olvasása, festés vagy kollázskészítés, fényképezés, gyurmázás, levélírás - további ötletek szívesen olvasnánk Tőletek is. Persze, lehet benne olyan tevékenység is, amihez minimum ketten kellenek - például párnacsata -, de azért jobb, ha ezek vannak kevesebben.

Aztán tegyük a kis korongokat egy zsákba, jól rázzuk meg, és tartsuk az unatkozó gyerek orra elé. Egyetlen húzás és máris van mivel elütni az időt!

Forrás: Chicken Counting

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek szülő anya apa kreativ idea öko recycle

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr201723845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása