Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Lebilincselő tanulmányok

2010.03.30. 09:36 felhasznalo

Ha a gyereknek gondja van a tanulással, a koncentrálással, ha legszívesebben elbliccelné az iskolai feladatokat, nem készít házifeladatot, a szorgalmikra magasról tojik, van megoldás. Elég, ha a szülő vásárol egy Student Ball-t, amely lebilincselő élménnyé teszi a tanulást.

Bár a termék egyértelműen fake, azért leírom a jellemzőit. Elviekben beprogramozható arra, hogy mérje, mennyi időt töltött a kölök a könyvek előtt görnyedve, és mennyit kell még lehúznia a hőn áhított szabadulásig. És hogy tutira ott maradjon, arról a bilincshez rögzített golyó gondoskodik, hiszen acélból álmodták meg, 9,5 kilogrammos súllyal.

Biztonsági és talán humánus okokból azonban négy óránál hosszabb időre nem programozható. Milyen szerencse!

Mivel azonban nem vagyok híve az ilyen drasztikus megoldásoknak - bár a tény, hogy valakinek kipattant a fejéből akár csak ötlet szintjén is, arra utal, hogy igény is lenne rá -, már dobom is az abszurdisztán tag alá. Mert mégiscsak az lenne a szülő dolga, hogy felkeltse a tanulás iránti érdeklődést anélkül, hogy erőszaknak érezné a gyerek. Én sem örülnék neki, ha a melóban rámcsatolnának egyet hirtelen. Egyetértetek, ugye?

 

Forrás: Curiosite.com

1 komment

Címkék: biztonság kiegészítő gyerek gép iskola abszurdisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr161871818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saringer 2010.03.30. 13:36:56

Én mondom neked, van olyan meló, ahol bilincs nélkül is azt érzed, mintha...
süti beállítások módosítása