Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Építsünk autót!

2010.04.15. 09:31 felhasznalo

Apák és fiaik kedvencei az autóépítős műsorok, különben is magasabb riszpektje van a kézzel készített guruló csodáknak, mint a futószalagról legördülőkének. És ha apa és fia otthon, együtt, kéz a kézben építhetik meg a kölök első verdáját, az nemcsak tiszteletreméltó teljesítmény, de remek alkalom a kapcsolatuk elmélyítésére, és a bennük szunnyadó kreativitás kiélésére is. Meg arra, hogy a gyerekek minél többet legyenek a szabad ég alatt.

Erre ad pompás lehetőséget a Per Brolund Joyride koncepciója, ami remélhetőleg már nem sokáig marad a puszta koncepció szintjén, hanem hamarosan valóra is válik, bekerül az üzletekbe és bárki magáévá teheti.

A tervek szerint a nemzedékeket összefogásra késztető játék újrahasznosítható anyagokból készülne, és  hároméves kortól kilencéves korig ajánlják. A darabokból összeállítható autó tervezésénél úgy alakították ki a részeket, hogy összeszerelésük ne legyen túlságosan könnyű, de nehéz sem - épp csak annyira jelentsen kihívást, hogy felnőtt és gyerek is úgy érezhesse, jó munkát végeztek.

Az autó karosszériáján segédvonalak láthatók, ám a tervezők annak örülnének igazán, ha mindenki saját szája íze szerint díszítené a saját kocsiját. Még azt is képesek voltak szem előtt tartani, hogy az időhiányban szenvedő felnőttnek ne kelljen szerszámok után kotornia - simán, két kézzel összeállítható, és a kis lakásban élők nagy örömére bármikor lapjaira szedhető.

Hát nem zseniális?

Forrás: Per Brolund

5 komment

Címkék: design játék gyerek apa kreativ kert úton jármű idea fiú sk

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr491914871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saringer 2010.04.15. 13:00:48

Nagyapa és fiú unokája is szereti az ilyen műsorokat.:-)

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.04.15. 17:00:16

@Saringer: Na, még a generációs szakadék áthidalására is remek akkor.:)

Apa csak egy van 2010.04.15. 17:35:35

Az ötlet nagyon szép.
Mondjuk ez a egymásbaillesztős móka nem túl erős, jobb lenne ikea-féle imbuszos konfirmátorcsavar + facsapokkal megoldani az illesztést.

Valami nagyot alkotni a kölökkel nagyszerű dolog. Tavaly csináltam/tunk egy mozdony alakú ágyat. mozdonyagy.blog.hu

lufiii 2010.04.16. 21:46:29

@Apa csak egy van- Minden elismerésem,nagyon szuper ágyat alkottál/tattok.További szép napot mindenkinek :)
süti beállítások módosítása