Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Hajdan volt kisdiákok

2010.04.22. 14:40 Cyr

Ma, úgy tűnik, íróasztalos napunk van. Előbb felhasznalo írt egy modern darabról, most viszont időutazásra invitállak Benneteket. Mégpedig egy kicsit vissza a múltba.

Hajdan volt kisdiákokat idéznek ugyanis a Lipper csodálatosan megmunkált, fából készült, minőségi íróasztalai. Bár nekünk már az iskolapadunk sem volt hasonló, még abban a régi vidéki osztályban sem, egyből nosztalgikus hangulatom támadt tőlük, ha nem is saját jogon.

Nagyszüleink tán ilyen asztalok mögött magolták az algebrát - persze, ki tudja, futotta-e rá akkoriban, vagy csak a fásládán körmölték maszatos ujjacskáikkal a leckét. Nyolcvan év homályába vesző történet, szerencsére van még emlékezőm, akit megkérdezhetek. 

És bár a fásláda nem vonz, mint perspektíva, azt azért nem bánnám, ha az én gyerekeim is hasonló gyönyörűségeknél tanulnák majd délutánonként a leckét. Hadd csillanjon  majd harmincsok év múltán könny a szemük sarkában egy-egy ilyen remek darab láttán - nekik saját jogon.

 

Forrás: Lipper International

1 komment

Címkék: design gyerek asztal iskola íróasztal csecsebecse

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr71942521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saringer 2010.04.23. 09:21:18

Régi szép emlékek. Nagyobbik gyerekemnek még volt ilyen. A kisebbik meg nem nagyon szeretett tanulni.:-)
süti beállítások módosítása