Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Hinturu és ringóbéka

2010.08.13. 09:47 Cyr

A hintalovak itt a Gyerekszobán mindig is kitüntetett figyelmet élveztek, Zaphodbb aprólékos hintalótörténeti áttekinésétől pedig ripsz-ropsz képbe került az is, aki még távolról sem látott hasonló jószágokat.

Annyi félét-fajtát szemlélhettetek meg már belőlük az elmúlt évek során, hogy nem is győzöm felsorolni.  Némelyikük lóságához kétség nem férhetett, bár Tim Wigmore fejetlen egyszálnyerge engem azért gondolkodóba ejtett. A lovakhoz mindössze patája okán csaphatnánk a hintabárányt, bár kénytelen vagyok beismerni, hogy rendszertanilag ez a fajta besorolás elég gyenge lábakon áll, még akkor is, ha az ujjak számától eltekintünk.

De segond, hiszen mások még távolabb állnak a patásoktól: gondoljunk csak a húsvéti hintanyúlra, a hintamedvére páratlan, illetve páros kivitelben, vagy az inkább valamiféle robokutyra hajazó, modern felfogásban megalkotott játékszerre.

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy voltak - vannak és lesznek -

a) lónak látszó hintalovak

b) hintalónak látszó nemlovak,

c) hintalovak közé sorolt, hintalónak távolról sem látszó nemlovak

Ez utóbbi, bár kinézetre cseppet sem "c" kategóriás képződmény a Rocking Frog által rétegelt bambuszlemezekből megalkotott hinturu. Hogy pedig még egy kis csavar legyen a történetben, ha megunta a ringást, Zsebibaba bármikor kiszállhat a buliból.

És amíg el nem felejtem: nem csupán erszényes, kétéltű is lehet hintalónak nem látszó nemló. Íme a cég névadója, - nem vigyorog, komolyan nézi! - egy leveli ringóbéka:

Forrás: Rocking Frog

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek hinta hintaló gyerekszoba

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr302217232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása