Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Kis hableány kerekesszékkel

2010.11.19. 16:15 felhasznalo

És nemcsak hableány, de habfiú is. A mozgássérült gyerekeknek különösen fontos a mozgás, hiszen izmaik hajlamosak a leépülésre. Az egyik legjobb mozgásforma számukra az, ha vízben pacsálhatnak, tornázhatnak - ráadásul ezért minden gyerek rajong, szinte kivétel nélkül.

Ám aki nem tudja használni a lábát, annak nehéz dolga van ilyen helyzetben. A vízben önállóan nehezen boldogul, kell mellé egy segítő, aki folyamatosan felügyeli. És máris oda a vízimóka legfőbb varázsa, a szabadság, a mozgásszabadság érzete.

Ezen segíthetne egy új termék, a Little Mermaid, amely Soyeon Park, Taeyeong Park és Hyeonjee Lee munkája, és amely sajnos jelenleg még csak koncepció. A Little Mermaid tulajdonképpen egy úszógumi és egy vízibicikli összeházasítása: egyfelől segítségével a mozgásban korlátozott kicsi feje biztonsággal a víz felszíne felett marad, másfelől némi kar- és mellizom-tornával önálló haladásra is képes.

A szerkezet működése nem túl bonyolult: a kézzel hajtható pedálok hajtásával egy pumpa vizet szív fel a jármű belsejébe szerelt csőrendszerbe, ahonnan aztán tovább pumpálódik a far felé. Ott kiáramlik a csőrendszerből, vissza a medencébe-tóba, és ezzel meghajt két aprócska kis propellert. Amitől a jármű előre lendül. Vagyis a gyerek önállóan képes mozogni egy olyan közegben, ahol előtte nem. És mit is jelent ez? Szabadságot!

Egyetlen aprócska hibát találtam csak az elgondolásban így hirtelen. A navigálásra nem nagyon látok lehetőséget, vagyis egyelőre kanyarodni nem képes a jármű és vele a gyerek. Pedig ez - szerintem - fontos lenne. 

Forrás: Yanko Design

2 komment

Címkék: design biztonság sport gyerek egészség kreativ kert úton jármű idea

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr282454894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2010.11.19. 16:17:57

Testsúlyáthelyezéssel szerintem megoldható a navigáció..., talán.

andrabian 2011.08.26. 17:39:04

Dicséretes elgondolás, jó lenne látni a gyakorlatban működik e. A navigáció a legkisebb gond. A stabilitás a fontosabb, mivel a gyerkekek nagyon gyakran nem "szimmetrikusan" sérültek, (pl ahogy ez a termék feltételezi, hogy a lábuk nem mozog). MIvel a felfújható eszköznek szinte semmi súlya nincsen, nagyon könnyen beborul vele egy nagyobbacska gyerek, akinek magasabban van a súlypontja, és nem stabil az egyensúlya, akkor meg tökmindegy, hogy van e rajta pedál vagy nincs, ott kell állni mellette.
süti beállítások módosítása