Gyerekszoba

A környezet, ami születésünktől körbevesz bennünket, nagyban befolyásolja, milyen lesz az ízlésünk, mi magunk milyenné válunk.

KOMMENTEK

CÍMKÉK

Konyhai kellék szuperanyáknak

2011.01.31. 08:13 felhasznalo

Cyr kollegina a múltkor kis esti anyázást tartott a szuperanyáknak szóló kötények felett, nem is értem, miért bukott ki, mikor önmagát mindig csak szerényen megagiganyinak szokta titulálni. De ha már létezik szuperhős kötény - bár a tündéranyás mégiscsak idevágóbb lenne -, hát mutassunk hozzávaló kiegészítőket is ahhoz a vacsorafőzéshez.

Mágikus módon szórhatjuk a sót és a borsot ezentúl a gyerek kajájába - de csak módjával -, és ha netán finnyáskodna, hát elő a zord anyai tekintettel, lóbáljuk meg azt a pálcát és mondjuk dörgedelmes hangon: Abrakadabra! Még a végére sem érünk majd, de már üres lesz a legválogatósabb gyerek tányérja is. Ha meg mégsem, hát legalább röhögésbe csap át egy elég idegölő helyzet. Bár a borsszórót azt hiszem, inkább csak Cyr felé lengetném, őt szoktam borssal megszórni.

Forrás: Arthur Xin

16 komment

Címkék: design kiegészítő konyha anya kreativ étkezés csecsebecse tálalás

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr742621325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.01.31. 19:25:48

Nem is értem, miért csodálkozol, szerintem még egy megagigánál is betelhet időnként a sótartó. Mondjuk az meg rád szóródik, ha nem vigyázol :))))))))))

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.01. 03:54:36

Vajon lehet-e szabályozni? A sót abszolút mellőzni kell gyerekek (és felnőttek) ételeiből amikor már elkészült. Rálehet szokni. Utána már mindent "íztelennek" fog érezni amiből hiányzik az extra só. Csak mondom.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.01. 04:03:15

Vajon lehet-e szabályozni? A sót abszolút mellőzni kell gyerekek (és felnőttek) ételeiből amikor már elkészült. Rálehet szokni. Utána már mindent "íztelennek" fog érezni amiből hiányzik az extra só. Csak mondom.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.01. 06:42:02

@Chaoyang: Normál körülmények közt egyet is értek azzal, hogy a sót mellőzni kellene. Csakhogy. Ez a normál körülmény szerintem olyan élelmiszerekre vonatkozik, amelyeket nem a végletekig kizsákmányolt, tápanyagmentes földeken termesztenek. Hölgyeim és uraim! Tud valaki Európában ilyen talajt? Csak zsebkendőnyit...

A sómentességre rá lehet szokni, persze. De ha az a vágy, hogy az étel valódi ízét érezzük, akkor a költözésre sem árt... :))))))))

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.02.01. 07:47:29

nagyon jól néznek ki ezek a varázspálcák, de tény, hogy se sót se borsot nem érdemes gyereknek adni nagy mennyiségben.

Kobres 2011.02.01. 08:05:17

@Cyr: "A sómentességre rá lehet szokni, persze. De ha az a vágy, hogy az étel valódi ízét érezzük, akkor a költözésre sem árt... :))))))))" - igy ennek,ebben a formabanmi ertelme van?
Vegyel zoldseget a piacrol, ne a Tescobol es rajossz a kulonbsegre. A tapanyagmentes fold,amire hivatkozol,az csak kitalacio a reszedrol. A nemesitok a vasarlokigenyeit kielegitve igyekeznek a kinezetre, a szallithatosagra fokuszalni. Az iz veszitett a prioritasabol, de azert leteznek finom gyumolcsok,zoldsegek.

Kobres 2011.02.01. 08:06:52

A szokozt nem nyomtam eleg hatarozottan :)

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.01. 11:21:56

@Kobres: Bár tény, hogy nagyon sok téren megérdemlem a kioktatást - csapnivaló egy némber vagyok, annyi szent -, ám Tescoban nem szoktam vásárolni. Tekintve, hogy szinte a számban van a csarnok, oda járok napi rendszerességgel, termelőtől veszem a tejet-tejterméket, zöldség-gyümölcsöt, háztól kapjuk a sertéshúst, tojást, csirkét, kapaszkodj meg: elkezdtem magam gyúrni a tésztát is (egyelőre levesbe, illetve szélesmetéltnek).

Azonban mindezek mellett is vallom, hogy ezek az ízek már nem a 30 évvel ezelőttiek, és ennek igencsak sok köze van a talaj kizsákmányolásához, ami nem kitaláció, hanem tény.

Nem európai méretűek azok a termőföldek ugyanis, amelyek még teljességgel tartalmazzák például azokat az ásványi anyagokat, abban a formában, ahogy a szervezetünknek szüksége lenne rá.

Beszélek itt persze a 70-es, 80-as évekről, mint etalonról, amikor még messze más ízek voltak a tányérunkon (vidéken nőttem fel), pedig már akkor is jócskán nyomták mindenhova a műtrágyát...

ironika 2011.02.01. 11:30:40

Én ilyet akarok.........!!

Kobres 2011.02.01. 12:03:43

@Cyr: Nem szerettelek volna kioktatni. Lehetseges, hogy a gyerekkori izek emleket a gyerekkori boldogsag is fokozza. Amihez hozzaszokunk gyerekkorunkba azt valoszinuen etalonnak tartjuk. Mi elkezdtuk hordani a hazi tejet, de a gyerekek nem ittak meg, mert "budos". Gyerekkent, amikor a tejert mentem, akkor imadtam a friss, meleg, habos tejet. Most is jobb izunek erzem a cseresznyet mosatlanul a farol enni, mint megmosva talbol szemezgetni belole.
Nyugi nem rosszabb a minosege a mostani zoldsegeknek. Mi vagyunk azok, akik valtoztunk, esetleg rosszabb az izerzekelesunk, a szaglasunk, és nem erezzuk olyan intenzivneka zamatat az eteleknek.

panyizsuzsi · http://www.panyizsuzsi.hu 2011.02.01. 13:15:43

A kötényt nem kérném, na de ez! Szeretnék ilyet!

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2011.02.01. 15:16:28

@Kobres: Készséggel elismerem, hogy az idő nagyon sok mindent megszépít, ebben egyetértünk.
Azonban sajnos nem csak erről van szó. Bár nem a bloghoz tartozik, azért belinkelem, ha nekem nem hiszel, olvass bele kicsit.
www.kvvm.hu/szakmai/karmentes/kiadvanyok/karmkezikk2/2-02.htm

Ezek a 90'-es évek adatai. Azóta nem lett jobb a helyzet. Sőt.

Schusy 2011.02.03. 08:28:27

Arról nem beszélve, hogy a sót nem kell mellőzni. Mértékkel kell fogyasztani. Ahogy mindent :)

ZSu
süti beállítások módosítása